Αν είσαι από εκείνες που λατρεύουν το φυστικοβούτυρο, αναμφίβολα κάνεις καλά καθώς τα οφέλη του είναι πολλά και σημαντικά. Μπορεί να σου προσφέρει κάποιες παραπάνω θερμίδες αλλά τα πιο σημαντικά οφέλη του στον οργανισμό σου είναι τα εξής:

  • Σε βοηθάει στο αδυνάτισμα: Το φυστικοβούτυρο δεν αποτελεί τροφή για δίαιτα αλλά περιέχει έναν συνδυασμό από υδατάνθρακες και πρωτεϊνες που σε κρατάει χορτάτη για περισσότερο χρόνο, με αποτέλεσμα να τρως λιγότερο συχνά. Μια κουταλιά φυστικοβούτυρο τη μέρα σε βοηθάει να νικάς τις λιγούρες και να μην παρεκκλίνεις από τον στόχο σου.
  • Είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά: Το φυστικοβούτυρο περιέχει στοιχεία που κάνουν καλό στα κόκκαλα και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού. Επίσης, έρευνα έχει δείξει ότι η κατανάλωση περίπου 2 κουταλιών της σούπας φυστικοβούτυρο για τουλάχιστον 5 μέρες την εβδομάδα μπορεί να μειώσει την πιθανότητα ανάπτυξης διαβήτη κατά 30%.
  • Περιέχει καλά λιπαρά: Το φυστικοβούτυρο είναι γεμάτο από μονοακόρεστα λιπαρά που είναι καλά για την καρδιά. Αν έχεις μία διατροφή πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, τότε το λίπος στην καρδιά θα είναι λιγότερο από το να καταναλώνεις περισσότερους υδατάνθρακες ή κορεσμένο λίπος.

   Διάβασε ακόμη:

6 μεσημεριανές συνήθειες που αδυνατίζουν

Τέσσερα δυναμωτικά smoothies για να πάρεις την ενέργεια που χρειάζεσαι!