Ο ρόλος της μάνας είναι σίγουρα ο δυσκολότερος που μπορεί να έχει μια γυναίκα. Τι συμβαίνει όμως στους υπόλοιπους τομείς της ζωής της όταν παίρνει την απόφαση να φέρει στον κόσμο ένα παιδί;

Φανταζόμαστε πως η μεγάλη σου απορία είναι το τι συμβαίνει με την καριέρα σου. Να λοιπόν μερικές αλλαγές που επέρχονται με την μητρότητα.

Αλλαγή της σταδιοδρομίας

Ορισμένες γυναίκες είναι πολύ ενθουσιασμένες που μένουν στο σπίτι με τα παιδιά και δεν θέλουν να επιστρέψουν ξανά στη δουλειά τους. Το χάος που υπάρχει με ένα μωρό στο σπίτι είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από το χάος που επικρατεί στον εργασιακό χώρο. Πριν όμως πάρεις μια τόσο σοβαρή απόφαση, πρέπει να λάβεις υπόψη  ότι το μωρό κάποτε θα γίνει παιδάκι και θα πάει σχολείο, θα γίνει ενήλικας και θα πάει να σπουδάσει.

Το να μένεις σπίτι είναι σα να εργάζεσαι

Αν νομίζεις ότι μένοντας στο σπίτι με το παιδί είναι εύκολο, κάνεις λάθος. Φυσικά οι ανταμοιβές είναι μεγάλες, όμως οι δουλειές είναι ατελείωτες, χωρίς ωράριο, διαλείμματα και μισθό και φυσικά δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στον ύπνο, αφού για κάποιο καιρό θα σου είναι μια άγνωστη λέξη!

Ενοχές

Όταν αρχίζουν να πλησιάζουν οι ημέρες να γυρίσεις στο γραφείο, ξεκινούν και οι ενοχές. Οι πρώτες ώρες στη δουλειά θα σου φανούν 100% ατελείωτες. Το σώμα σου θα είναι εκεί αλλά το μυαλό σου θα  είναι στο σπίτι μαζί με  το μωρό.

Πάνω απ’ όλα ισορροπία

Είτε αποφασίσεις να γυρίσεις στη δουλειά είτε να μείνεις  σπίτι, να θυμάσαι  ότι η ισορροπία είναι απαραίτητη και στις δυο περιπτώσεις. Αν μείνεις σπίτι πρέπει να βρίσκεις χρόνο για εσένα. Εάν γυρίσεις  στη δουλειά, φρόντισε να περνάς  χρόνο με τον σύζυγό σου και το παιδί σας!  Διάβασε ακόμη:

10 επαγγέλματα που οι γυναίκες κάνουν καλύτερα από τους άνδρες

Σε ενδιαφέρει: Νέες θέσεις εργασίας στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος