Πήγες διακοπές και ξαναπήγες και τώρα επιστροφή στο κλείνον άστυ! Αμ δε! Αυτό το σαββατοκύριακο έχεις ένα λόγο να πεταχτείς στις Σπέτσες! O λόγος φίλη μου ακούει στο όνομα Αρμάτα! Σίγουρα το έχεις ακούσει και σίγουρα κάποιος πέρυσι, προ-πέρυσι πήγε και δεν σου είπε τίποτα και έσκασες από τη ζήλια σου. Αν όχι ε τι να πώ, άλλαξε παρέες- not! Οριακά προλαβαίνεις να πας τώρα, για αυτό διάβασε προσεκτικά.

Χρόνο με το χρόνο ολοένα και περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται - το δεύτερο σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη-  το όμορφο νησί των Σπετσών για να απολαύσουν την Αρμάτα. Περί τίνος πρόκειται: Η Αρμάτα αποτελεί την αναπαράσταση της ναυμαχίας μεταξύ Σπετσιωτών και Τούρκων το 1821, που ολοκληρώθηκε με την νίκη των Σπετσιωτών. Οι ντόπιοι λόγω της ημέρας (8 Σεπτεμβρίου, η γέννηση της Θεοτόκου) έδωσαν το όνομα Αρμάτα σε ένα εκκλησάκι της Παναγίας.

Το θέαμα της καύσης της ναυαρχίδας μέσα στη θάλασσα είναι άκρως εντυπωσιακό. Έχει και πυροτεχνήματα! Το νησί βουλιάζει από κόσμο. Αν δεν έχεις κλείσει νωρίτερα κάπου να μείνεις πρέπει να είσαι ή πολύ τυχερός για να βρεις τώρα ή να έχεις κάποιο συγγενή στις Σπέτσες! Φυσικά το θέαμα μπορείς να το απολαύσεις και από τα καραβάκια που θα πάρεις από Πελοπόννησο και θα σταθούν καταμεσής στη θάλασσα τριγύρω από την καύση για αυτό το λόγο.

Καραβάκια τέτοια αναχωρούν από Πόρτο Χέλι και Κόστα. Μην χάνεις καιρό! Έφυγες και φύγαμε επίσης!

   Διάβασε ακόμη:

Η μαγεία των Χριστουγέννων στην Πολωνία!

Σκύρος δαγκωτό!