Λίγο μια μικρή απροσεξία στην θερμοκρασία της κουζίνας, λίγο που μιλούσες στο τηλέφωνο με την κολλητή σου, λίγο που έπαιζες με τα παιδιά σου και δεν άργησε να γίνει το κακό! Το φαγητό που με τόσο κόπο ετοίμαζες, σου άρπαξε!

Μην πανικοβάλλεσαι και για όλα υπάρχει λύση!

Αρχικά το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να ρίξεις εξωτερικά στην κατσαρόλα ή το τηγάνι κρύο νερό, για να χαμηλώσει η θερμοκρασία του πάτου της.
Μετά άλλαξε το μαγειρικό σου σκεύος, μεταφέροντάς στο καθαρό μόνο μέρος του φαγητού που δεν έχει καεί και συνέχισε το μαγείρεμα προσθέτοντας τα απαραίτητα υγρά. Έτσι το φαγητό δεν θα μυρίσει καμένο, και θα δείχνει τέλεια μαγειρεμένο!

Όσον αφορά το φαγητό;

Αν ετοίμαζες κρέας και παρά-ψήθηκε τότε κόψ’ το κομματάκια και ρίξε από πάνω μια πρωτότυπη, γευστική σος!

 Αν τα λαχανικά σου ψήθηκαν παραπάνω απο όσο έπρεπε, τότε μπορείς να  ρίξεις από πάνω αβγό ή τυριά και να φτιάξεις μια ωραία πίτα ή ένα νόστιμο σουφλέ λαχανικών.

Φυσικά αυτά τα tips μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις μόνον αν το φαγητό σου άρπαξε λίγο παραπάνω, επομένως αν τελικά έγινε κάρβουνο θα ήταν προτιμότερο να το ρίξεις στα σκουπίδια γιατί μπορεί να είναι επικίνδυνο αν το καταναλώσεις!  Διάβασε ακόμη:

Ξέρεις από προσούτο;

Τι είναι το κρασί Merlot που ακούς συνέχεια;