Ξύδι. Μην το υποτιμάς, δεν είναι μόνο για τη σαλάτα! Δεν θα πιστεύεις πόσο χρήσιμο μπορεί να σου φανεί στο καθάρισμα του σπιτιού!

Περιποιείται δερμάτινα έπιπλα: Ανανέωσε φθαρμένους καναπέδες και καρέκλες με λίγο ξύδι! Ανακάτεψε  μαζί ίσα μέρη λευκό ξύδι και βρασμένο λινέλαιο και στη συνέχεια τρίψε το επάνω σε ένα μαλακό πανί . Πέρασε με το πανί απαλά και με κυκλικές τα δερμάτινα έπιπλα. Μετά από 10 λεπτά, ξαναπέρασε με ένα καθαρό, στεγνό πανί

Διώχνει τα ζιζάνια: Ψέκασε τα ανεπιθύμητα φυτά ή τα ζιζάνια με λευκό ξύδι. Το οξύ δρα ως ένα οικολογικό ζιζανιοκτόνο, και θα καταστρέψει την ανάπτυξη των ζιζανίων μετά από μερικές εφαρμογές.

Αφαιρεί το  κερί: Για να απαλλαγείς από λεκέδες από κερί, βρέξε ένα πανί με ξύδι και στη συνέχεια τοποθέτησε  το πάνω στο σημείο με το κερί.

Καθαρίζει θολωμένο γυαλί: Βρέξε ένα απορροφητικό χαρτί ή ύφασμα με λευκό ξύδι και χρησιμοποίησε το για να καλύψεις  τόσο τις εσωτερικές όσο και τις εξωτερικές επιφάνειες του γυαλιού. Αφήσε το για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε. Το οξικό οξύ, το κύριο συστατικό του ξυδιού, θα διαλύσει οποιαδήποτε ξένα σώματα που θόλωναν το γυαλί.

Κάνει τις πετσέτες πιο απορροφητικές:  Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι λευκό ξίδι στον κανονικό κύκλο ξεπλύματος σου. Το οξύ θα σπάσει τα ανόργανα άλατα, το αλάτι και άλλες χημικές ουσίες που έχουν συσσωρευτεί στις πετσέτες σου, κάνοντας έτσι το ύφασμα πιο απορροφητικό.

Αφαιρεί τη σκουριά: Το οξικό οξύ που υπάρχει στο ξύδι, μπορεί εύκολα να διαλύσει τη σκουριά. Κάνε σαν καινούρια τα παλιά σου εργαλεία εμβαπτίζοντας τα σε μη αραιωμένο ξίδι για αρκετές ώρες. Στη συνέχεια τρίψε επίμονα οποιαδήποτε κατάλοιπα με ένα παλιό κουρέλι.

   Διάβασε ακόμη:

Φτιάξε τα δικά σου διακοσμητικά βάζα με χρωματισμένη άμμο

Όμορφα και νοικοκυρεμένα! Ιδέες για να αποθηκεύσεις όλα σου τα καλλυντικά (Εικόνες)