Σίγουρα οι μικροί της παρέας θα ξετρελαθούν αλλά και οι μεγάλοι δεν θα αντισταθούν στον πειρασμό!
Πως θα τα φτιάξεις;
Κόβουμε στη μέση τα πορτοκάλια και αφαιρούμε τη σάρκα τους με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Με πολύ προσοχή να μην τρυπήσουμε τη φλούδα τους.
Θα μπορούσαμε επίσης να τα στίψουμε κατευθείαν για το χυμό τους και να βγάλουμε τις ίνες μετά με το κουτάλι αλλά είναι λίγο πιο δύσκολο να τα καθαρίσουμε καλά έτσι.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο παίρνουμε το χυμό των πορτοκαλιών και τον σουρώνουμε για να μείνει όσο το δυνατόν πιο διάφανος. Μετράμε 100 γρ. και τον υπόλοιπο τον πίνουμε.
Συνήθως στις συσκευασίες του ζελέ του εμπορίου γράφει τις αναλογίες ζεστού και κρύου νερού που χρειαζόμαστε και τις περισσότερες φορές η αναλογία είναι 250 γρ. νερό καυτό και 250 γρ. κρύο.
Επειδή το ζελέ μας θέλουμε να είναι αρκετά σφιχτό ώστε να κόβεται θα χρησιμοποιήσουμε πολύ λιγότερο υγρό από αυτό.
Τι θα χρειαστείς;
5 μέτρια πορτοκάλια
1 συσκευασία ζελέ της προτίμησής σας
250 γρ. νερό καυτό
2 κ.σ. ζάχαρη καστανή
5-6 φύλλα δυόσμου
Πηγή συνταγής: akispetretzikis.com
Διάβασε ακόμη: