Η «επίθεση» των νυχιών από μύκητες οφείλεται συνήθως στην υγρασία που δημιουργείται σε θερμό περιβάλλον και είναι συνηθέστερη στα πόδια αντί στα χέρια. Ο μύκητας κάνει την εμφάνιση του ως μία μικρή, λευκή ή κιτρινωπή κοιλίδα στην άκρη του νυχιού. Όσο εξαπλώνεται το νύχι μπορεί να γίνει πιο παχύ και εύθραυστο, γι’ αυτό θα πρέπει να λάβεις την κατάλληλη αγωγή.

Οι φυσικές συνταγές που μπορείς να εφαρμόσεις για καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος είναι οι εξής:

  • Μαγειρική σόδα και ξύδι: Η μαγειρική σόδα δεν έχει αντιμυκητισιακή δράση, όμως προλαμβάνει την εξάπλωση του μύκητα. Το ξύδι βοηθά στην αντιμετώπιση του μύκητα χωρίς να επηρεάζει δραστικά το Ph του δέρματος. Θα χρειαστείς νερό, 4-5 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και ένα φλιτζάνι ξύδι. Βάλε τα πόδια σου σε μία λεκάνη για περίπου 15 λεπτά και μετά σκούπισε τα καλά με μία πετσέτα.
  • Χυμός λεμονιού: Ο χυμός του λεμονιού έχει αντιβακτηριδιακή δράση και αποτελεί μία πολύ δυνατή θεραπεία για τους μύκητες των νυχιών. Άπλωσε τοπικά το χυμό λεμονιού στο νύχι σου και άφησε το να απορροφηθεί τελείως από αυτό. Προσπάθησε να επαναλάβεις τη διαδικασία καθημερινά για πιο άμεσα αποτελέσματα.


  Διάβασε ακόμη:

Τrend alert: Νύχι λευκό για καλοκαίρι μαγικό!

Καλωσορίζουμε την άνοιξη στα νύχια μας με super σχέδια!