Πολλά παιδάκια καταφεύγουν στο δωμάτιο των γονιών τους το βράδυ επειδή φοβούνται λόγω κάποιου εφιάλτη ή θορύβου που μπορεί να έχουν ακούσει. Αν συμβαίνει και σε σένα η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστείς πολύ υπομονή και θέληση για να καταφέρεις να κοιμάται μόνο του στο κρεβάτι του.

Αρχικά πρέπει να του εξηγήσεις  ήρεμα ότι έχει το δικό του κρεβάτι, όπως όλα τα «μεγάλα» παιδιά που χρειάζονται χώρο για να ξεκουράζονται, ώστε να έχουν ενέργεια για πολύ παιχνίδι την επόμενη μέρα. Δείξε διατεθειμένη να μείνεις για λίγο μαζί του, αλλά επισήμανέ του ότι στο τέλος θα κοιμηθεί μόνος του. 

Απόφυγε να μείνεις δίπλα του μέχρι να το πάρει ο ύπνος καθώς είναι καλύτερο, όταν απομακρυνθείς, να είναι νυσταγμένο αλλά ακόμα ξύπνιο, ώστε να μάθει να αποκοιμιέται μόνο του. Δείξε αποφασιστικότητα και απλώς ζήτησέ του να επιστρέψει στο δωμάτιό του, στην περίπτωση που έρθει στο κρεβάτι σου μέσα στη νύχτα. Χωρίς να το μαλώσεις, πες του ήρεμα ότι υπάρχει ένας κανόνας που λέει ότι πρέπει να κοιμάται στο δικό του κρεβάτι και δείξε ότι το εννοείς. Το κυριότερο είναι να μην σπάσεις τον κανόνα για κανένα λόγο. Ακόμα κι όταν είναι άρρωστο ή έχει τρομάξει από κάποιο εφιάλτη, μπορείς να το παρηγορήσεις και να του κρατήσεις συντροφιά πηγαίνοντας εσύ στο δικό του δωμάτιο και όχι το αντίστροφο.  Διάβασε ακόμη:

Αναγνώστρια του Woman'sDiary μας δίνει ιδέες για το τέλειο παιδικό πάρτυ

Τρόποι για να μην ξυπνάει το μωρό σου νωρίς το πρωί