Αν εσύ ακόμα κάθεσαι μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή ή της TV, να σου πω πως υπάρχουν απίστευτοι λόγοι για να βάλεις τώρα τα αθλητικά σου παπούτσια και να τρέξεις στη φύση.

Δεν είμαι φυσιολάτρης, ούτε τρελαίνομαι για βόλτες εκεί που δεν έχει σήμα αλλά μόνο λύκους και αρκούδες. Μεγάλωσα στην πόλη όπως μάλλον κι εσύ αλλά γνώρισα μια άλλη πλευρά της ψυχαγωγίας που αν μου έλεγαν πριν χρόνια θα γελούσα! Βόλτα στο βουνό… (τώρα σίγουρα γελάς εσύ) Με ξεσήκωσαν κι εμένα μη φανταστείς, αλλά μάλλον τους χρωστώ ευγνωμοσύνη για αυτές τις υπέροχες εικόνες που είδαν τα μάτια μου, γι’ αυτό τον αέρα που έβαλα στα πνευμόνια μου!

Δεν ξέρω αν έχει σημασία τo όνομα του βουνού που ανεβήκαμε ή ότι το ανεβήκαμε και ζήσαμε την απόλυτη μαγεία… Εντάξει, θα σου πω. Εύβοια μεσημέρι 26ής Αυγούστου. Περάσαμε από τα χωριά Κονίστρες, Κάδι και ξαφνικά τίποτα! Μια απέραντη ανηφοριά και βρισκόσουν σε άγνωστα μέρη. Από τη μια το βουνό από την άλλη το χάος και θέα που σου έκοβε την ανάσα! Άγρια ομορφιά, αυτό λέγαμε και ξαναλέγαμε… (και η τρίχα κάγκελο)

Όσο προχωρούσαμε τόσο πιο ξένοι αισθανόμασταν…που; Στο φυσικό μας περιβάλλον. Στα έλατα, στα ρυάκια, στα ζώα, σε όλα αυτά που είμαστε κομμάτι τους αλλά επιλέξαμε να αποκοπούμε!

Δεν θα ξεχάσω τη στιγμή που περάσαμε μπροστά από το πιο επιβλητικό δέντρο που έχω δει ποτέ…Λές και πρωταγωνιστούσαμε σε ταινία του Χόλυγουντ, λες και ήμασταν σε παραμύθι. (Ναι οκ, αν βράδιαζε θα ήμασταν στο παραμύθι η κοκκινοσκουφίτσα καθώς θα βλέπαμε και λύκο)

Και ξαφνικά φτάσαμε στον παράδεισο… Πραγματικά αν υπάρχει παράδεισος τότε σίγουρα θα είναι κάπως έτσι… Βρωμονέρα. Όνομα και πράγμα: ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!

Οι φωτογραφίες μου δεν μπορούσαν με τίποτα να αποτυπώσουν αυτή την ομορφιά… Ούτε οι λέξεις, ούτε τίποτα! Τελικά έχουν δίκιο όταν λένε πως η κόλαση και ο παράδεισος είναι εδώ στη γη. Καταλαβαίνεις το γιατί φαντάζομαι!

Συμβουλή; Μην σπαταλάς άλλο τη ζωή σου σε άδεια πράγματα παρακίνησε τον διπλανό σου για μια βόλτα στη φύση… Ο καιρός στο επιτρέπει ακόμα!

xxx

Αααα, κι αν σου άρεσε η διαδρομή που έκανα εγώ και θες να το τολμήσεις ρίξε μια ματιά στον χάρτη που ακολουθεί  Διάβασε ακόμη:

Τρίκαλα Κορινθίας: Αέρας βουνού και διαμονή σε κορμόσπιτο, τι άλλο να ζητήσεις;

#PesToMeEnaKlik: Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα με τις ωραιότερες φωτογραφίες!