Μπορεί η διακόσμηση του διαμερίσματός σου να αγγίζει εκείνη των ονείρων σου, αλλά δε μπορείς να πείς το ίδιο για την αφάνταστα μικρή βεράντα σου; Κανένα πρόβλημα! Παρακάτω θα βρείς έξυπνες ιδέες για να εκμεταλλευτείς κάθε σπιθαμή της.

  1. Ένα τραπέζι σε έντονο χρώμα, ακόμα κι αν είναι μικρό σε μέγεθος, θα δώσει μια πινελιά ζωντάνιας στη βεράντα σου. Αν, μάλιστα, βάλεις δίπλα του ένα όμορφο πράσινο φυτό, θα καταφέρεις να φτιάξεις μια υπέροχη γωνία για να πίνεις τον καφέ σου κάθε πρωί.
  2. Αν σου αρέσουν τα φυτά και τα λουλούδια, αλλά δεν έχεις πού να τα βάλεις, τότε δεν έχεις παρά να φτιάξεις έναν κάθετο κήπο. Ένας πρωτότυπος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να κρεμάσεις μικρά γλαστράκια στους τοίχους της βεράντας σου.
  3. Και όμως αρκεί ένα ωραίο φωτιστικό για να δημιουργήσεις μια αίσθηση ζεστασιάς στην βεράντα σας. Εναλλακτικά, μπορείς να στολίσεις τη βεράντα σου με απλή σειρά από φώτα και να κρεμάσεις χρωματιστές, τριγωνικές σημαίες ή φιόγκους από το ταβάνι της.
  4. Αν η βεράντα σου πάσχει μόνο από πλάτος κι όχι από μήκος, δεν έχεις παρά να τοποθετήσεις σε αυτήν ένα μακρόστενο πάγκο (ή παγκάκι). Πέρα από το γεγονός ότι θα κάνει το μπαλκόνι σου να φαίνεται μεγαλύτερο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το έπιπλο για να τοποθετήσεις σε αυτό τις γλάστρες σας ή άλλα διακοσμητικά αντικείμενα.
  5. Χρησιμοποίησε έπιπλα τα οποία διαθέτουν ράφια ή πολλούς αποθηκευτικούς χώρους (π.χ. βιβλιοθήκη). Ο λόγος; Μπορείς να αξιοποιήσεις τα διαφορετικά επίπεδά τους για να τοποθετήσεις εκεί φυτά, κεριά και άλλα αντικείμενα.
  6. Για να κάνεις τη βεράντα σου να φαίνεται μεγαλύτερη από ό,τι είναι στην πραγματικότητα, δεν έχεις παρά να την καλύψεις με 1-2 λεπτά χαλάκια. Επέλεξε δύο χαλιά με διαφορετικά μοτίβα να δημιουργήσεις ένα νοητό όριο μεταξύ τους.
  7. Βρες το κατάλληλο έπιπλο και συγκεκριμένα ένα τραπέζι που διαθέτει κενό χώρο στο κέντρο τους. Αξιοποίησε τον για να τοποθετήσεις σε αυτό μια γλάστρα και να φυτέψεις εκεί μερικά λουλούδια. Παράλληλα, θα έχεις αρκετό χώρο για να ακουμπήσεις σε αυτό τον καφέ ή τα βιβλία σου.
  8. Δημιούργησε ένα μίνι-κήπο. Μπορείς να μην έχεις τον χώρο για να δημιουργήσεις τον κήπο των ονείρων σου, αλλά κανείς δεν σε σταματάει από τον να τον θαυμάζεις σε… μικρογραφία. Γέμισε ένα πιθάρι με χώμα (ή πέτρες) και τοποθέτησε σε αυτό λουλούδια και φυτά καθώς και έπιπλα-μινιατούρες!
  9. Τοποθέτησε στα κάγκελα της βεράντας σου, κρεμαστές ζαρντινιέρες. Καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο ενώ μπορείς να τις θαυμάζεις ακόμα κι όταν δεν κάθεσαι στη βεράντα σου.

Πηγή: spirossoulis.com  Διάβασε ακόμη:

Βρήκαμε τα πιο εντυπωσιακά παιδικά δωμάτια για να πάρεις ιδέες!

Βρήκαμε στο Pinterest τις πιο όμορφες shabby chic κουζίνες για να πάρεις ιδέες!