Εσύ μπορεί μέχρι τώρα να γνωρίζεις πως καθαρίζει τέλεια μόνο τα πιάτα σου και τα κουζινικά σκεύη! Κι όμως το απορρυπαντικό σου μπορεί να κάνει θαύματα και σε άλλα μέρη του σπιτιού που ούτε καν φανταζόσουν!

#1 Στο σφουγγάρισμα

Κι όμως! Μπορεί να σε βοηθήσει να κάνεις τα πατώματα του σπιτιού να λάμψουν. Για να το καταφέρεις δεν έχεις παρά να διαλύσεις 1/4 φλ. απορρυπαντικό πιάτων, 2 φλ. ξίδι και 1/2 φλ. χυμό λεμονιού σε 2 φλ. ζεστό νερό και να περάσεις με αυτό το διάλυμα τα δάπεδα του σπιτιού σου.

#2 Στις ηλεκτρικές συσκευές

Χρησιμοποίησε το απορρυπαντικό πιάτων για να καθαρίσεις αποτελεσματικά τον φούρνο μικροκυμάτων, την τοστιέρα, το μπλέντερ, τον φούρνο, τις εστίες και το ψυγείο!

#3 Στην αφαίρεση λεκέδων

Το απορρυπαντικό πιάτων αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχό στην αφαίρεση των επίμονων λιπαρών λεκέδων (όπως είναι η σάλτσα, το λάδι, μαγιονέζα, μέικ-απ, κ.ά.) από τα ρούχα και τα υφάσματα. Για να εξαφανίσεις αυτού του τύπου τους λεκέδες, άπλωσε λίγο απορρυπαντικό πιάτων πάνω στη λερωμένη περιοχή και τρίψε την με ένα σφουγγαράκι προτού ξεπλύνεις καλά με ζεστό νερό.

#4 Στα τζάμια

Μερικές σταγόνες απορρυπαντικού πιάτου  διαλυμένες σε 2 φλ. ζεστό νερό αρκούν για να δεις τα τζάμια σου πιο αστραφτερά και καθαρά από ποτέ.

#5 Για διώξεις τα μυρμήγκια

Αν τα μικροσκοπικά αυτά έντομα σε έχουν ταράξει στις επιθέσεις, δεν έχεις παρά να αναμείξεις 1/2 φλ. απορρυπαντικό πιάτων με 1/2 φλ. νερό και να το ρίξεις στα σημεία από τα οποία τρυπώνουν στο σπίτι σου.

#6 Στο κλιματιστικό

Μια χρήση του απορρυπαντικού πιάτων που ίσως δεν γνωρίζεις είναι αυτή που έχει να κάνει με το καθάρισμα των φίλτρων του κλιματιστικού. Τις εποχές που το χρησιμοποιείς πολύ (καλοκαίρι και χειμώνα), μια φορά το μήνα, φρόντισε να βγάζεις το φίλτρο από το κλιματιστικό και να το βουτάς σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και λίγο απορρυπαντικό πιάτων.  Διάβασε ακόμη:

Φτιάξε τα δικά σου διακοσμητικά βάζα με χρωματισμένη άμμο

Όμορφα και νοικοκυρεμένα! Ιδέες για να αποθηκεύσεις όλα σου τα καλλυντικά (Εικόνες)