Τα πετσάκια κάνουν πολύ συχνά την εμφάνισή τους στα νύχια και αυτό είναι σίγουρα εκνευριστικό. Και επειδή το μανικιούρ στοιχίζει, μπορείς να τα αφαιρέσεις και μόνη σου. Φυσικά μια επαγγελματίας θα κάνει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τη δουλειά αλλά αν ακολουθήσεις πιστά τις παρακάτω οδηγίες, θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα.

  • Σε ένα μπολάκι με λίγο ζεστό νερό πρόσθεσε baby oil ή ελαιόλαδο, βύθισε τα χέρια σου και κάνε απαλό μασάζ γύρω από τα νύχια. Άφησε το λάδι να απορροφηθεί για 5 λεπτά και στη συνέχεια με ένα ειδικό ξυλάκι σπρώξε απαλά τα πετσάκια προς τα πίσω.
  • Αφού τελειώσεις, σκούπισε τα χέρια σου με μία πετσέτα και άπλωσε κρέμα που περιέχει βιταμίνες και γλυκερίνη. Τέτοια προϊόντα μοιάζουν με την συσκευασία που έχουν τα βερνίκια νυχιών. Με το πινελάκι που περιέχουν απλώνεις μία μικρή ποσότητα γύρω από τα νύχια, το αφήνεις 5 λεπτά και στη συνέχεια σπρώχνεις τα πετσάκια προς τα πίσω. Μην προσπαθήσεις να τα κόψεις με ειδικά πενσάκια γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να τραυματιστείς και να επιδεινώσεις το πρόβλημα. Αν όμως θέλεις να το δοκιμάσεις, προτίμησε πενσάκια με στρογγυλεμένες άκρες.

 

   Διάβασε ακόμη:

Αντιμετώπισε τους μύκητες στα νύχια σου με φυσικό τρόπο

Τrend alert: Νύχι λευκό για καλοκαίρι μαγικό!