Υπάρχουν πάρα πολλά επαγγέλματα που κανένας άνδρας δεν θα μπορέσει να κάνει καλύτερα από μια γυναίκα. Φυσικά ισχύει και το αντίθετο. Τα εν λόγω επαγγέλματα είναι τα εξής:

  1. Διαφημίσεις και Marketing: Η διαφήμιση και το marketing παίζουν σπουδαίο ρόλο σε κάθε επιχείρηση επειδή έχουν να κάνουν με το να δημιουργήσουν συναίσθημα και ανάγκη για ένα συγκεκριμένο προϊόν. Για να είναι ένας εργαζόμενος στον τομέα του marketing επιτυχημένος θα πρέπει να μπορεί να εντοπίσει τις ανάγκες του κοινού και του εκάστοτε καταναλωτή. Οι γυναίκες είναι πολύ καλύτερες στο να καταλαβαίνουν τους άλλους ανθρώπους-συγκριτικά με τους άντρες.
  2. Manager και διευθύντριες: Μπορεί στους άνδρες να φαίνεται αστείο το ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι καλύτερη σε μια διευθυντική θέση από έναν άνδρα, αλλά αν παρατηρήσεις τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο θα δεις πως τις διοικούν γυναίκες. Μπορεί οι άνδρες να είναι εξίσου καλοί διευθυντές αλλά οι γυναίκες έχουν ένα προσόν παραπάνω. Δίνουν μεγάλο μέρος της ενέργειάς τους στους εργαζόμενους, τους ενθαρρύνουν και τους δίνουν κίνητρα για να εργάζονται πιο σκληρά και πιο αποτελεσματικά.
  3. Σερβιτόρες: Άλλο ένα επάγγελμα που οι γυναίκες διαπρέπουν είναι το service σε εστιατόρια, καφετέριες και άλλα καταστήματα εξυπηρέτησης πελατών. Οι σερβιτόροι και οι σερβιτόρες μπορούν αν θέλουν να κάνουν έναν πελάτη να έρχεται και να ξαναέρχεται στο μαγαζί που δουλεύουν πολλές φορές, άσχετα με το αν τους ξετρελαίνει το φαγητό που σερβίρουν ή όχι. Οι σερβιτόρες μπορούν να χαμογελάσουν στον πελάτη, να τον ακουμπήσουν διακριτικά στον ώμο ή και να φλερτάρουν μαζί του. Οι άνδρες σερβιτόροι, από την άλλη, δεν τολμούν να είναι ιδιαίτερα διαχυτικοί με τις γυναίκες πελάτισσες γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να παρεξηγηθούν.
  4. Προπονητές yoga/pilates: Οι γυναίκες είναι πολύ καλύτερες προπονήτριες yoga και pilates γιατί πολύ απλά είναι πιο ευλύγιστες. Οι γυναίκες δεν ντρέπονται να κάνουν οποιαδήποτε κίνηση yoga σε αντίθεση με τους άνδρες που αποκλείουν κάποιες κινήσεις γιατί νιώθουν άβολα.
  5. Διατροφολόγοι/Διαιτολόγοι/Make up artists: Το 80% των make up artists είναι γυναίκες και το 83% των διατροφολόγων/διαιτολόγων είναι επίσης γυναίκες. Ο λόγος που υπάρχει αυτή η δυσαναλογία είναι πως οι γυναίκες σπαταλούν από πολύ μικρή ηλικία πολύ χρόνο στο να καλλωπίζονται). Επίσης προσέχουν πάντα πολύ τη διατροφή τους και έτσι καταλαβαίνουν πολύ καλύτερα τις ανάγκες ενός ανθρώπου να βελτιώσει την εικόνα και το σώμα του.
  6. Παροχή πληροφοριών/Τηλεφωνητές: Όταν επισκέπτεσαι μια εταιρία ή επιχείρηση συνήθως η πρώτη σου κίνηση είναι να απευθυνθείς στο γραφείο πληροφοριών. Σε αυτές τις θέσεις σχεδόν πάντα κάθονται γυναίκες καθώς αντιπροσωπεύουν την πρώτη εικόνα μιας εταιρίας. Οι περισσότερες εταιρίες θέλουν γυναίκες σε αυτά τα πόστα γιατί συνήθως είναι πιο φιλικές, εξυπηρετικές και δημιουργούν θετική εντύπωση στους πελάτες.
  7. Γυναικολόγος/Μαία: Οι γυναικολόγοι είναι γιατροί που ασχολούνται με το αναπαραγωγικό σύστημα μιας γυναίκας και φυσικά είναι αυτονόητο πως μια γυναίκα-γιατρός μπορεί πιο εύκολα να καταλάβει κάποια γυναικεία προβλήματα καθώς πολλά από αυτά τα έχει βιώσει και σε προσωπικό επίπεδο. Οι μαίες επίσης είναι συνήθως γυναίκες γιατί ασχολούνται αποκλειστικά με τη γέννηση ενός μωρού και γνωρίζουν περισσότερα πράγματα από τους άνδρες καθώς πολλές από αυτές έχουν προσωπική εμπειρία από τη γέννηση ενός μωρού ή ακόμα και αν δεν έχουν, έχουν έντονη την αίσθηση φροντίδας άλλων γυναικών και μωρών.
  8. Νοσοκόμοι: Παρόλο που υπάρχουν αρκετοί άνδρες νοσοκόμοι που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, οι γυναίκες νοσοκόμες είναι πάντα λίγο καλύτερες. Εκτός από τις γνώσεις που χρειάζεται αυτή η δουλειά (κάτι που και τα δύο φύλα μπορούν να έχουν), το επάγγελμα της νοσοκόμας χρειάζεται επιπλέον ευαισθησία, κάτι που υπάρχει σε μεγαλύτερο βαθμό στις γυναίκες.
  9. Δάσκαλοι/Νηπιαγωγοί: Οι γυναίκες μπορούν χωρίς αμφιβολία να φροντίσουν καλύτερα ένα μικρό παιδί από ότι οι άνδρες καθώς έχουν χαραγμένη στο DNA τους αυτή την ικανότητα. Μια γυναίκα έχει την υπομονή να διαμορφώσει τη σκέψη ενός παιδιού και να το βοηθήσει να αναπτύξει βασικές δεξιότητες.
  10. Γραμματείς: Πάνω από το 90% των γραμματέων είναι γυναίκες και αυτό φυσικά δεν είναι τυχαίο. Πρόκειται για ένα από τα πιο γυναικοκρατούμενα επαγγέλματα που υπάρχουν. Ο λόγος είναι πως οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πολλές διαφορετικές δουλειές ταυτόχρονα, μια δεξιότητα που απαιτείται όταν κάποιος κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά.

   Διάβασε ακόμη:

Σε ενδιαφέρει: Νέες θέσεις εργασίας στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Πέντε φράσεις της Coco Chanel για την καριέρα που πρέπει να ξέρεις!