Οι παιδικές ασθένειες είναι πολλές και είναι δύσκολο να προστατευθεί πλήρως το παιδί, όσα εμβόλια και αν κάνει. Οι πιο συνηθισμένες αλλά και επικίνδυνες παιδικές ασθένειες και τα συμπτώματά τους, έτσι ώστε να είσαι έτοιμη να τις αντιμετωπίσεις είναι οι εξής:

  • Ιώσεις: Οι ιώσεις είναι μία από τις πιο συχνές παιδικές ασθένειες και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή εάν τα συμπτώματα της γρίπης επιμείνουν. Αν παρατηρήσεις ότι τα συμπτώματα της ίωσης δεν υποχωρούν, και ειδικά εάν ο πυρετός διαρκεί από τέσσερις ημέρες και πάνω, καλό θα είναι αν συμβουλευτείς εκ νέου τον παιδίατρο.
  • Ωτίτιδα: Τα παιδιά είναι επιρρεπή στις λοιμώξεις των αυτιών, γιατί έχουν πολύ μικρούς ακουστικούς πόρους. Συγκεκριμένα, το υγρό συσσωρεύεται πίσω από την περιοχή του τυμπάνου, κάνοντας πρόσφορο το έδαφος για την ανάπτυξη των μικροβίων. Η χορήγηση παυσιπόνων, αντιισταμινικών ή αποσυμφορητικών για τη μύτη κρίνεται απαραίτητη από την αρχή του προβλήματος. Έτσι, θ' αποφευχθούν οι σοβαρές επιπλοκές. Τα συμπτώματα στα παιδιά μπορεί να είναι οξύς πόνος, αίσθημα του βουλωμένου αυτιού ή ακόμα και πυρετός.
  • Αμυγδαλίτιδα: Η  αμυγδαλίτιδα είναι μία ακόμα ασθένεια που ταλαιπωρεί τα παιδιά και που θα πρέπει να προσέξεις για να μην εξελιχθεί σε κάτι χειρότερο. Πρόκειται ουσιαστικά για τη μόλυνση των αμυγδαλών, η οποία μπορεί να προκληθεί από κάποιον ιό ή μικρόβιο. Τα συμπτώματα είναι συνήθως ο πόνος στο λαιμό, η δυσκολία στην κατάποση, η διόγκωση των λεμφαδένων και ο υψηλός πυρετός.
  •  Άσθμα: Ο βήχας είναι συνήθως ένδειξη κρυολογήματος ή γρίπης, ωστόσο κάποιες φορές είναι πιθανό να προμηνύει μία κρίση άσθματος. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι ο επαναλαμβανόμενος βήχας, ο πυρετός, βάρος στο στήθος, δύσπνοια και η διαρκής ανησυχία του παιδιού.
  • Πόνος στην κοιλιά: Ο πόνος στην κοιλιά είναι ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα στην παιδική ηλικία. Μπορεί να οφείλεται σε ένα "κόλπο" του παιδιού για ν' αποσπάσει την προσοχή σου, αλλά είναι πολύ πιθανό τα αίτια του να είναι σωματικά. Η δυσκοιλιότητα, το άγχος, κάποια λοίμωξη, ή, στις πιο σπάνιες περιπτώσεις, η σκωληκοειδήτιδα μπορεί να ευθύνονται για το έντονο κοιλιακό πόνο.
  • Γαστρεντερίτιδα: Η γαστρεντερίτιδα είναι μία κοινή ασθένεια, με έξαρση τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά την οποία το στομάχι και το έντερο μολύνονται από κάποιο ιό ή βακτήριο. Τα κύρια συμπτώματά της είναι η διάρροια και ο εμετός, που μπορεί να διαρκέσουν μέχρι και επτά μέρες. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή γιατί μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αφυδάτωση.


  Διάβασε ακόμη:

Αναγνώστρια του Woman'sDiary μας δίνει ιδέες για το τέλειο παιδικό πάρτυ

Τρόποι για να μην ξυπνάει το μωρό σου νωρίς το πρωί