Φυσικά και πρέπει να είσαι προσεκτική και να μην τρως οτιδήποτε αν πρώτα δεν έχεις ελέγξει την ημερομηνία λήξης.
Θα πρέπει να μάθεις να διαβάζεις τις συσκευασίες για την δική σου ασφάλεια. Όταν σε ένα προϊόν αναγράφεται «κατανάλωση έως» τότε θα πρέπει να το φας μέχρι την ημερομηνία που γράφει. Αν αντιθέτως η συσκευασία έχει την φράση «κατά προτίμηση έως» τότε μπορείς να φας το προϊόν, αν και εφόσον δεν έχει αλλοιωθεί η γεύση του.
Να λοιπόν μερικά τρόφιμα που μπορείς να καταναλώσεις (με επιφύλαξη πάντοτε) ακόμα κι αν λήξουν:
1. Πατατάκια. Το αλάτι βοηθά στη διατήρησή τους.
2. Σοκολάτα. Η ζάχαρη βοηθά στη συντήρησή τους.
3. Κέτσαπ. Εάν και εφόσον βρίσκεται στο ψυγείο, μπορεί να καταναλωθεί μέσα σε 12 (και) μήνες.
4. Γιαούρτι. Μπορεί να διαρκέσει έως και έξι εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης. Μπορούμε κάλλιστα να αφαιρέσουμε το πάνω-πάνω και να φάμε το από κάτω. Κανένα απολύτως πρόβλημα.
5. Σκληρό τυρί. Μια παρτίδα τυριών έρχεται με τη μούχλα της, ούτως ή άλλως. Καλύτερα να αποφεύγουμε τα μαλακά τυριά, όπως το μπρι ή το καμαμπέρ όμως.
6. Γάλα. Εφ’ όσον δεν μυρίζει άσχημα ή δεν αρχίσει να πήζει, πρέπει να είναι μια χαρά.
7. Αβγά. Υπάρχει κόλπο: Αν το αυγό επιπλέει σε ένα μπολ με νερό, σημαίνει ότι είναι πιθανό να έχουν αναπτυχθεί βακτήρια μέσα σε αυτό. Αν βουλιάζει είναι ό,τι πρέπει για να φαγωθεί.
8. Ρύζι. Μπορεί να διαρκέσει για μήνες ή ακόμη και χρόνια.
Διάβασε ακόμη: