Αν θεωρείς ότι η μύτη σου είναι μεγάλη, χρειάζεται να κάνεις κάποια κόλπα στο μακιγιάζ για να καλυφθεί εύκολα και σχεδόν με επαγγελματικό αποτέλεσμα. Ένα σωστό μακιγιάζ μπορεί να κάνει μια μεγάλη μύτη να φαίνεται πολύ μικρότερη από ότι στην πραγματικότητα είναι.

Για να κάνεις την μεγάλη μύτη σου να δείχνει πιο μικρή με το κατάλληλο μακιγιάζ αρχικά θα πρέπει να έχεις ένα make up πιο σκούρο από τον χρωματικό τόνο της επιδερμίδας σου το οποίο θα χρησιμοποιήσεις μόνο για να καλύψεις την μύτη σου. Αφού λοιπόν περάσεις κανονική βάση σε όλο το πρόσωπο πάρε λίγη ποσότητα από ένα πιο σκούρο make up και πέρασε με φορά προς τα πάνω μια γραμμή ακριβώς στα πλαϊνά πτερύγια της μύτης σου. Άρχισε να το απλώνεις με φορά προς τα μάτια σου ταμποναριστά και σιγά – σιγά. Εάν θέλεις να φαίνεται η μύτη σου πιο λεπτή, τότε απλώς άπλωσε ελάχιστο κονσίλερ επάνω στο κόκκαλο της μύτης σου και άπλωσε το με τα δάκτυλα σου.

Επίσης για να κάνεις μια μεγάλη μύτη να φαίνεται πιο μικρή, ξέχασε μια για πάντα τις γυαλάδες γιατί είναι ικανές να κάνουν να φαίνεται μεγάλη ακόμα και μια κανονική μύτη. Αρκέσου στο ρουζ σου για να δώσεις έναν τόνο φρεσκάδας στα μάγουλα σου.

Ένα ακόμα εύκολο και έξυπνο κόλπο για να τραβήξεις την προσοχή μακριά από την μύτη είναι να δώσεις έμφαση σε άλλα σημεία του προσώπου σου τονίζοντας τα. Αυτά τα σημεία δεν είναι άλλα από τα φρύδια και τα χείλη σου. Σχηματίστε λοιπόν όμορφα τα φρύδια σου γεμίζοντας τα κενά και βάλτε ένα κραγιόν στα χείλη σου το οποίο θα τραβάει την προσοχή όσο πρέπει. Ιδανική επιλογή είναι τα κραγιόν που έχουν γυαλάδα ή ένα lip-gloss.

 

   Διάβασε ακόμη:

Οι μύθοι για το βάψιμο των φρυδιών

Αυτό είναι το πρωινό μακιγιάζ που λατρεύουν οι άντρες!