Τα καλλυντικά σου θα πρέπει να φροντίζεις να τα χρησιμοποιείς προσεκτικά έτσι ώστε να καταφέρεις να τα διατηρήσεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αν δεν κάνεις τέτοιο τότε πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσεις προβλήματα με την επιδερμίδα σου, κάτι φυσικά που δεν το θέλεις.

Εμείς σου βρήκαμε μερικά χρήσιμα tips και κάποιους κανόνες υγιεινής που οφείλεις να ακολουθείς για να είσαι προστατευμένη! 

  • Τα καλλυντικά που περιέχουν λάδι (ή λιπαρές ουσίες) είναι και τα πιο ευαίσθητα σε μικρόβια και μολύνσεις. Πάντα να τα κλείνεις καλά και τα χέρια σου να είναι καθαρά όταν τα χρησιμοποιείς για να μην μεταφέρεις μικρόβια με τα δάχτυλά σου. Αντίθετα, τα καλλυντικά σε σκόνη είναι πολύ πιο ανθεκτικά.
  • Όταν ένα προϊόν αρχίζει να αλλοιώνεται, φαίνεται. Το χρώμα του ξεθωριάζει, στεγνώνει ή σκληραίνει. Τότε θα πρέπει να το αντικαταστήσεις άμεσα.Γενικά, να ελέγχεις τα καλλυντικά σου συχνά. 
  • Η θερμότητα, το φως και η υγρασία είναι οι αιτίες που τα καλλυντικά καταστρέφονται. Προσπάθησε να τα φυλάξεις σε δροσερό σημείο, μακριά από τον ήλιο κι όχι σε υγρασία. 
  • Να χρησιμοποιείς μόνο εσύ τα καλλυντικά σου. Μην τα δανείζεις σε άλλα άτομα γιατί δεν γνωρίζεις αν τα δάχτυλά τους είναι καθαρά. Για τον ίδιο λόγο, μη χρησιμοποιείς τα δείγματα στα καταστήματα καλλυντικών ή αν πρέπει να τα δοκιμάσεις κάντο  αποκλειστικά στην πάνω πλευρά του χεριού σου. 
  • Τα καλλυντικά σε κρέμα καλύτερα να τα απλώνεις με τα δάχτυλα παρά με βούρτσες ή σφουγγάρια γιατί τα βακτηρίδια και τα μικρόβια κολλάνε στα κατάλοιπα των καλλυντικών που μένουν πάνω τους. 
  • Να αλλάζεις τα μεγάλα πινέλα κάθε 10-12 μήνες, ενώ τα βουρτσάκια και τα σφουγγάρια κάθε 6 μήνες. Ενδιάμεσα να τα πλένεις  συχνά με ζεστό νερό και σαπούνι.


  Διάβασε ακόμη:

Φτιάξε τα δικά σου διακοσμητικά βάζα με χρωματισμένη άμμο

Όμορφα και νοικοκυρεμένα! Ιδέες για να αποθηκεύσεις όλα σου τα καλλυντικά (Εικόνες)