Οι πολλές ώρες που περνάς στη δουλειά τείνουν να χαλούν το σωστό πρόγραμμα της διατροφής σου. Δεν τρως τις σωστές ώρες, πολλές φορές δεν προλαβαίνεις να φας, παραγγέλνεις απέξω και πολλά πολλά άλλα λάθη!

Βρήκαμε λοιπόν τη λίστα με τα λάθη που πρέπει να καρφιτσώσεις ψηλά στο γραφείο σου (για να μην τα ξανακάνεις φυσικά)

#1 Παραγγέλνεις έτοιμα γεύματα

Τα έτοιμα γεύματα είναι συνήθως φορτωμένα με λιπαρά και θερμίδες! Αυτό κάνει τη διαδικασία της πέψης πιο δύσκολη, ενώ μην εκπλαγείς αν μετά από ένα τέτοιο γεύμα χάσεις την ενέργειά σου. Ο οργανισμός αναγκάζεται να καταπιαστεί με την απορρόφηση του λιπαρού γεύματος και περιορίζει την παροχή ενέργειας στον εγκέφαλο και τους μυς.
 
 #2 Μένεις νηστική

 Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι μένοντας νηστικοί όλοι μέρα κάνουν καλό στη γραμμή τους. Ωστόσο η τακτική αυτή έχει τα αντίθετα αποτελέσματα για το σώμα σου, αφού επιβραδύνει τη λειτουργία του μεταβολισμού. Παράλληλα, μένοντας νηστική αποδίδεις λιγότερο στην εργασία σου. Προγραμμάτισε σωστά την εβδομάδα ώστε να έχεις κάθε μέρα μεσημεριανό. Μην παραλείψεις να πάρεις μαζί σου στο γραφείο φρούτα ή άλλα ελαφριά σνακ για ενδιάμεσα μικρογεύματα.
 
#3 Δεν πίνεις νερό 

Μερικές φορές είμαστε τόσο απορροφημένοι στην δουλειά μας που αμελούμε να πιούμε τα απαραίτητα ποτήρια νερό. Από την άλλη, δεν παραλείπουμε να πίνουμε καφέδες ή αναψυκτικά, έχοντας την εντύπωση ότι αυτά τα ροφήματα θα καταπολεμήσουν τη δίψα μας. Μην ξεχνάς όμως ότι τα αναψυκτικά περιέχουν περίπου 6 κουταλάκια ζάχαρης, ενώ η υπερκατανάλωση καφεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε αϋπνίες, προβλήματα στο στομάχι, ακόμη και αύξηση της αρτηριακή πίεσης. Προτίμησε, λοιπόν, το νερό και τους χυμούς φρούτων για να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου. 
 
   Διάβασε ακόμη:

6 μεσημεριανές συνήθειες που αδυνατίζουν

Τέσσερα δυναμωτικά smoothies για να πάρεις την ενέργεια που χρειάζεσαι!