Ένα από τα πιο εύκολα και γρήγορα γλυκά είναι το μπανόφι. Ειδικά αν είσαι λάτρης της καραμέλας και της μπανάνας, σίγουρα δεν θα έχεις καλύτερο!
Πως θα το φτιάξεις;
Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά λιώνεις το βούτυρο και το αφήνεις να κρυώσει. Στο μούλτι χτυπάς τα μπισκότα μέχρι να θρυμματιστούν. Βάζεις τα μπισκότα σε μεγάλο μπολ και προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο. Με κουτάλι ανακατεύεις το μείγμα μέχρι να πάρει την υφή βρεγμένης άμμου. Σε βουτυρωμένη φόρμα δαχτυλίδι ή ταρτιέρα μεσαίου μεγέθους αδειάζεις το μείγμα μπισκότου. Με κουτάλι στρώνεις τη βάση, πιέζοντας καλά στη βάση. Κατόπιν βάζεις την φόρμα στο ψυγείο.
Σε κατσαρόλα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά βάζεις το ζαχαρούχο γάλα και το αφήνεις μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού, χωρίς να κοχλάσει. Αμέσως χαμηλώνεις την φωτιά και σιγοβράζεις το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος. Είναι πολύ σημαντικό να ανακατεύεις παράλληλα για να μην καεί και καραμελώσει το ζαχαρούχο γάλα. Προσπάθησε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα όσο βράζει, αλλιώς θα σκληρύνει όταν κρυώσει. Το επιθυμητό χρώμα είναι ξανθό.
Στη συνέχεια κόψε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες. Τις στρώνεις τη μια δίπλα στην άλλη πάνω στην κρύα βάση μπισκότου στην φόρμα. Κατόπιν περιχύνεις με το ζαχαρούχο.
Σε σταθερό μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, χτυπάς την morfat μέχρι να γίνει στερεά σαντιγί και την βάζεις στο ψυγείο. Βάζεις και το μπανόφι στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Όταν πρόκειται να το σερβίρεις το γαρνίρεις με τη σαντιγί και με το ξύσμα σοκολάτας. Το γλυκό σου είναι έτοιμο!
Τι θα χρειαστείς;
250 γρ. μπισκότα digestive
100 γρ. βούτυρο
3 μπανάνες
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί morfat
Ξύσμα από κουβερτούρα
Διάβασε ακόμη: