Κάποια στιγμή έρχεται μια περίοδος στη ζωή σου που, είτε γιατί είσαι χωρισμένη, είτε γιατί δεν μπορείς να σταυρώσεις σχέση. Για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.. έχει συμβεί σε όλες μας! Για όλες αυτές τις φορές και για όσες (ελπίζουμε ότι δεν) θα έρθουν στο μέλλον, σου παρουσιάζουμε τα στάδια που περνάς σε αυτή την άχαρη φάση.

 1. Ευτυχισμένη στην άγνοιά σου
  Όσο ακόμα είσαι σε αυτό το στάδιο, δεν ξέρεις για πόσο καιρό πρόκειται να μείνεις χωρίς σεξ. Ε λοιπόν αυτή η άγνοια είναι σωτήρια. Κι αυτό γιατί σε κρατάει αισιόδοξη, κρατάει την ελπίδα ζωντανή. Σκέφτεσαι "δεν μπορεί, θα ξανασυμβεί. Όπως έχει τύχει άλλωστε και τόσες φορές στο παρελθόν" και την ίδια στιγμή το σύμπαν προσπαθήσει να κρατήσει την κοιλιά του από τα γέλια. 
 2. Άρνηση
  Κοντεύεις ένα μήνα off, οπότε επαναλαμβάνεις στις φίλες σου "Σιγά, ένας μήνας δεν είναι και τόσο μεγάλο διάστημα πια" (μπας και το πιστέψεις κι εσύ η ίδια).
 3. Αποδοχή της κατάστασης
  "Πάει καιρός από τότε, πολύς καιρός", λες με μία έκφραση νοσταλγίας στο πρόσωπό σου.  Η τελευταία φορά που έκανες σεξ αρχίζει να μοιάζει σαν ένα μακρινό, απροσδιόριστο όνειρο.
 4.  Νιώθεις μια φούντωση, μια φλόγα
  Έχεις φτάσει σε ένα σημείο που δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο πέρα από το σεξ. Όλα γυρίζουν γύρω από αυτό. Κάθε ατάκα στ' αυτιά σου φτάνει ως πρόστυχο υπονοούμενο, κάθε άντρας στα μάτια σου φαίνεται κουκλάκι κι ας μην είναι. 
 5.  Όλοι οι άντρες είναι εν δυνάμει εραστές 
  Δεν τολμάει να σε κοιτάξει έστω και τυχαία άνθρωπος και αμέσως σκέφτεσαι "Γιατί με κοιτάει έτσι αυτός;", "Λες να με θέλει;", "Να κάνω την πρώτη κίνηση ή θα φανεί ότι λυσσάω;"
 6. Μπαίνεις δυναμικά στον αγώνα
  Παίρνεις απόφαση ότι οι παρτενέρ δεν θα έρθουν ουρανοκατέβατοι και αποφασίζεις να βάλεις κι εσύ το χεράκι σου προκειμένου να βοηθήσεις την κατάσταση. Κατεβάζεις κάθε εφαρμογή που θα μπορούσε να σε φέρει πιο κοντά στο σεξ και υπόσχεσαι στον εαυτό σου ότι από εδώ και πέρα θα βγαίνεις πολύ περισσότερο. Φυσικά, μετά από μερικά αποτυχημένα Tinder- ραντεβού, η διάθεσή σου πέφτει ακόμη περισσότερο.
 7. It's a fact: Νιώθεις χάλια 
  Αναρωτιέσαι τι λάθος κάνεις, τι φταίει, τι έχει πάει στραβά και ρίχνεις όλες τις ευθύνες στον εαυτό σου κάνοντας σου ένα ωραιότατο bullying. Στο μυαλό σου στριφογυρίζουν όλες εκείνες οι αποτυχημένες προσπάθειες για σεξ, ενώ παράλληλα ψάχνεις να δεις αν υπάρχει κάποιος σύλλογος για γυναίκες που βρίσκονται στην κατάσταση σου. 
 8. Αυτοί που κάνουν σεξ ανήκουν στο απέναντι στρατόπεδο 
  Σου τη δίνει στα νεύρα όποιος έχει την ευκαιρία να κάνει σεξ. Γνωστοί άγνωστοι, single δεσμευμένοι, όλοι.
 9.  Η απελπισία είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό σου 
  Για να νιωσεις καλύτερα προσπαθείς να το πάρεις απόφαση μία και καλή: "ΔΕΝΘΑΞΑΝΑΚΑΝΩΠΟΤΕΣΕΞ". 
 10. Γίνεσαι εύθραστη
  Η κατρακύλα συνεχίζεται αφού σε αυτό το στάδιο αρχίζουν και σε πιάνουν οι συναισθηματισμοί σου και σκέφτεσαι ότι δεν θα ξαναφιλήσεις, αγκαλιάσεις, μιλήσεις τρυφερά σε κανέναν. 
 11. Βλέπεις την θετική πλευρά της κατάστασης
  Αποφασίζεις να δεις την κατάσταση πιο ώριμα. Να τη φιλοσοφήσεις. "Το σεξ είναι και κάπως επικίνδυνο, τόσα ΣΜΝ, τόσοι κίνδυνοι", σκέφτεσαι. Άσε που μερικές φορές σε πονάει και η μέση σου μετά από αυτό. 
 12.  Βρίσκεις καινούρια ενδιαφέροντα 
  Κρατάς τον εαυτό σου απασχολημένο για να μη σκέφτεσαι πόσο καιρό απέχεις από το σεξ: περνάς περισσότερο χρόνο με τους γονείς σου και βγαίνεις πιο συχνά με τις φίλες σου.
 13.  Και τότε επιστρέφεις δυναμικά στο παιχνίδι 
  Και μία μέρα (ή ένα βράδυ τέλος πάντων), τη μοναδική που δεν σου είχε περάσει καθόλου από το μυαλό η υπόθεση σεξ, εκεί ακριβώς που δεν το περιμένεις συμβαίνει το θαύμα και μπαίνεις ξανά στο παιχνίδι.

   Διάβασε ακόμη:

Tips για να τον κάνεις να τρέχει από πίσω σου!

Τελικά πόσο σεξ πρέπει να κάνεις την εβδομάδα;