Οι ατέλειες του σώματος και του δέρματός μας διορθώνονται με τρεις τρόπους. Με την σωστή διατροφή, την καθημερινή άσκηση και τη σωστή περιποίηση. Αν συνδυάσεις και τα τρία, θα έχεις καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα.

Όσον αφορά την περιποίηση του δέρματος μπορείς να κάνεις τα εξής:

  • Μασάζ και απολέπιση: Κάνε μασάζ και απολέπιση, χρησιμοποιώντας μια σκληρή λούφα ή μαλακή βούρτσα σώματος. Κάνε μασάζ σε στεγνό δέρμα, με τη βούρτσα ή τη λούφα, με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις, δηλαδή πιέζοντας περισσότερο από κάτω προς τα πάνω. Έτσι, αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και ενεργοποιείται το λεμφικό σύστημα που είναι υπεύθυνο για την αποβολή των τοξινών και των αποβλήτων του μεταβολισμού. Στη συνέχεια ξέπλυνε το σώμα σου για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και άπλωσε τη μάσκα και το body wrap ή κάνε κανονικά ντους και απλώστε μια ενυδατική κρέμα σώματος ή λάδι. Μπορείς να κάνεις αυτή την τεχνική σε όλο σώμα 1-2 φορές την εβδομάδα και καθημερινά στις προβληματικές περιοχές. Οι γυναίκες που έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα, φλεβίτιδα, ευρυαγγείες και κιρσούς απαγορεύεται να εφαρμόζουν αυτή την τεχνική.
  • Μάσκα κατά της κυτταρίτιδας: Φτιάξε μια σπιτική μάσκα σώματος κατά της κυτταρίτιδας χρησιμοποιώντας υλικά όπως σκόνη από καφέ, φύκια, άργιλο, αλόη, χυμό λεμονιού ή επέλεξε μια του εμπορίου με παρόμοια υλικά. Εφάρμοσε τη 2-3 φορές την εβδομάδα.
  • Body wrap: Ένας κλασικός τρόπος για την μείωση πόντων καθώς και τη μείωση της κυτταρίτιδας είναι το body wrap. Το body wrap είναι ένας τρόπος για να βοηθήσεις το δέρμα και τον οργανισμό σου να αποβάλλουν τις τοξίνες, τυλίγοντας τις προβληματικές περιοχές με μεμβράνη. Σκοπός αυτής της τεχνικής είναι να δημιουργήσει τοπικά μια κατάσταση παρόμοια με αυτή του πυρετού. Έτσι, το σώμα ενεργοποιεί την έντονη εφίδρωση με αποτέλεσμα να αποβάλλονται οι βλαβερές τοξίνες. Η τεχνική αυτή εφαρμόζεται σε συνδυασμό με μια μάσκα κατά της κυτταρίτιδας. Το body wrap μπορεί να εφαρμοστεί 2-3 φορές την εβδομάδα και 20-30 λεπτά, κατά τη διάρκεια καλό είναι να κινείσαι ή να κάνεις γυμναστική.


  Διάβασε ακόμη:

Ζουμερά οπίσθια με μια και μόνο άσκηση!

Spinning: οφέλη και αποτελέσματα