Ποιος περίμενε πως τόσα χρόνια μετά η περιοχή της Τρούμπας θα έσφυζε και πάλι από (νυχτερινή) ζωή! Η κάποτε κακόφημη περιοχή του Πειραιά σήμερα έχει γίνει ένα από τα πιο hot σημεία της πόλης για την τέλεια βραδινή έξοδο! Επομένως, δεν έχεις άλλη επιλογή, απόψε, όπου κι αν βρίσκεσαι, θα κατέβεις Πειραιά γιατί ένα νέο στέκι σε καλεί...

Και το όνομα αυτού, Frederica!

Χωρίς πολλές κουβέντες, θα πάρεις τις φίλες σου, αφού πρώτα κλείσετε τραπέζι και θα κατεβείτε στον Πειραιά, στην οδό Νοταρά 93-95! Τα υπόλοιπα εκεί, γιατί "What happens in Frederica stays in Piraeus!"

Το Frederica άνοιξε τις πόρτες του το περασμένο καλοκαίρι και έφερε πανικό στη νυχτερινή ζωή του μεγάλου λιμανιού ενώ ο χειμώνας που έρχεται απ'ότι φαίνεται θα είναι ακόμα πιο hot!

Για την ιστορία, το όνομα Frederica προέκυψε από το καράβι Queen Frederica, της εταιρίας Χανδρή. Ουσιαστικά, ήταν το πρώτο καράβι που έφυγε από το λιμάνι του Πειραιά με Έλληνες μετανάστες για την Αμερική!  

Αναπόφευκτα λοιπόν, η διακόσμηση έχει σχέση με την περιοχή της Τρούμπας και το όνομά του μαγαζιού. Υπάρχει ένα μεγάλο καράβι που είναι σήμα κατατεθέν (το καράβι που διακοσμεί είναι το λίμπερτι που υπάρχει και στο λιμάνι του Πειραιά και λειτουργεί πλέον μόνο ως μουσείο) καθώς και το καράβι Queen Frederica. Αυτό που κάνει σε όλους περισσότερο αίσθηση είναι το μπαρ με τις βαλίτσες… Όπως θα κατάλαβες όλο το concept είναι ένα ταξίδι...(Για κάντο εικόνα). Το Frederica είναι ένα "πλοίο" που ταξιδεύει όλη μέρα στη καρδιά της ιστορικής περιοχής της Τρούμπας! 

Να σου πούμε πως λειτουργεί και τα πρωινά για καφέ με αναπαυτικούς καναπέδες και πολυθρόνες, ενώ το βράδυ όλα τα έπιπλα μετατρέπονται για να υποδεχτούν το κόσμο για ξεφάντωμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

   Διάβασε ακόμη:

Ξέρουμε που θα φας το καλύτερο pancake της Αθήνας!

Brunch @ Momo, στην Καλλιθέα!