Αν νομίζεις πως το να απλώσεις το make up στο πρόσωπό σου είναι πολύ απλό, τότε κάνεις μεγάλο λάθος. Για να απλώσεις σωστά τη βάση σου απαιτείται χρόνος, υπομονή και κάποιοι κανόνες!

Τα μυστικά εκείνα που θα σε κάνουν να λάμψεις είναι τα εξής:

1. Ενυδάτωση: Όσο καλής ποιότητας κι αν είναι το μέικαπ σου δεν πρόκειται ποτέ να στρώσει ομοιόμορφα πάνω σε αφυδατωμένο δέρμα. Γι' αυτό φρόντισε να φορέσεις πρώτα την κρεμούλα σου!

2. Βρες τη σωστή απόχρωση: Αν έχεις αμφιβολίες για την απόχρωση απλά μην το αγοράσεις! Να ξέρεις ότι θα σε "προδώσει".

3. Καθαριότητα: Φρόντισε να καθαρίζεις αρκετά συχνά τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ! Είναι βαρετό αλλά να ξέρεις πως ένα βρώμικο εργαλείο θα φανεί στο πρόσωπό σου και στο αποτέλεσμα του μακιγιάζ σου.

4. Το σωστό εργαλείο: Το μέσο που θα διαλέξεις για το άπλωμα του make up εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις.

5. Η σωστή ποσότητα: Ξεκίνησε με πολύ μικρότερη ποσότητα απ' όση νομίζεις, γιατί κινδυνεύεις να πασαλειφτείς και να χάσεις τον έλεγχο. Άλλωστε μπορείς πάντα να προσθέσεις μια επιπλέον στρώση στη συνέχεια.

6. Από πού ν' αρχίσεις: Το ιδανικό σημείο εκκίνησης είναι η μύτη σου. Από εκεί μπορείς να επεκταθείς προς τα άκρα του προσώπου σου, να κατέβεις στο σαγόνι και τέλος να καλύψεις το μέτωπο.

7. Πιο φυσικό αποτέλεσμα: Για τις μέρες που επιθυμείς ένα πιο ανεπιτήδευτο look περιόρισε τη χρήση του make up στο κέντρο του προσώπου σου  και σβήσε το περίπου στη μέση των ζυγωματικών σου. 

8. Κοφτές κινήσεις: Για ομοιόμορφη κάλυψη, άπλωσε το προϊόν σου με μικρές, κοφτές κινήσεις με κατεύθυνση προς τα έξω και προς τα κάτω, δουλεύοντας χωριστά κάθε σημείο του προσώπου σου. 

9. Σβήσε το καλά: Αφού καλύψεις ομοιόμορφα όλα τα σημεία που θέλεις, φρόντισε να σβήσεις καλά το make up σου προς στις άκρες του προσώπου. 

10. Σταθεροποίησε το: Η χρήση της πούδρας είναι η τελευταία, αλλά απαραίτητη κίνηση για να κάνεις το μακιγιάζ σου να κρατήσει όλη μέρα. Προτίμησε μια με διάφανο αποτέλεσμα, που δεν θα αλλοιώσει την απόχρωση του make up σου.   Διάβασε ακόμη:

Οι μύθοι για το βάψιμο των φρυδιών

Αυτό είναι το πρωινό μακιγιάζ που λατρεύουν οι άντρες!