Όλες οι φιλίες είναι σημαντικές, αλλά οι μακροχρόνιες φιλίες που έχουν τις ρίζες τους στο σχολείο ή ακόμη πιο πίσω, αγγίζουν τη συγγένεια. Η παιδική φίλη είναι ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα στη ζωή μιας γυναίκας. Την ξέρει σχεδόν από πάντα, έχει μοιραστεί όλη της ζωή μαζί της και -αντίθετα με τους συγγενείς- την έχει επιλέξει. Η κολλητή φίλη είναι πολύτιμη για τους εξής λόγους:

1. Ξέρει τα ελαττώματα και τις αδυναμίες σου

Κοινώς ξέρει τα πάντα για εσένα! Όπως όλοι μας έτσι κι εσύ, έχεις σίγουρα χαρακτηριστικά που εκνευρίζουν τους κοντινούς σου ανθρώπους. Η κολλητή σου φίλη όμως είναι συμβιβασμένη από καιρό με τη μανία σου για τάξη, την αγχώδη σου συμπεριφορά ή την αιώνια ασυνέπειά σου. Είναι όλα λυμένα και γνωστά– δεν υπάρχει τίποτα για να διαπραγματευτείτε ή να κρύψετε.

2. Ξέρει πώς να ανεβάσει το ηθικό και την αυτοπεποίθησή σας
Η παιδική σου φίλη, γνωρίζει τις ανασφάλειες και τους προβληματισμούς σας, όπως τους δικούς της. Αν πήρες κιλά και βρίσκεσαι σε πανικό, δεν ξέρει μόνο πώς να σε καθησυχάσει, αλλά και τι να σου προτείνει να βάλεις για να τα καλύψεις. Οι κοινές σας εμπειρίες και τα χρόνια που έχετε συμπορευθεί, της έμαθαν τι πρέπει να πει/τι χρειάζεσαι να ακούσεις, όταν το ηθικό σας έχει πέσει.

3. Δεν φοβάται να είναι ειλικρινής
Η ειλικρίνεια είναι για τους γενναίους – ή για τους αληθινούς φίλους. Όταν η αλήθεια είναι πικρή και κανείς δεν θέλει να σου δώσει το γερό χαστούκι, ο κλήρος πέφτει στην καλύτερη φίλη. Εκείνη θα σε ταρακουνήσει και θα σε συνεφέρει όταν τρέφεις αυταπάτες που κανείς δεν τολμά να διαψεύσει.

4. Γνωρίζει τα πάντα για την οικογένειά σου
Ξέρει τα πάντα για την «παλιά» σου οικογένεια: πότε εγχειρίστηκε η μαμά σου και πώς θα βαφτίσει τον γιο της η ξαδέλφη σου. Έχει παραστεί σε αμέτρητα οικογενειακά τραπέζια και οι γονείς σου την αντιμετωπίζουν σα μέλος της οικογένειας. Ξέρει τα πάντα και για την «καινούρια»: το αγαπημένο φαγητό των παιδιών, πότε είναι η επέτειος σου και κάθε πότε κάνεις σεξ. Η παιδική φίλη, είναι ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο μπορείς να μιλήσεις ανοιχτά για οποιοδήποτε οικογενειακό σου θέμα.

5. Σε έχει δει στις χειρότερες στιγμές σου και εξακολουθεί να σε αγαπάει
Ήταν εκεί στην πρώτη σου  ερωτική απογοήτευση και σε στήριξε όταν νόμιζες ότι δεν θα βρείς ποτέ δουλειά. Ταυτόχρονα σου έχει κάνει παρέα όταν περνούσες κατάθλιψη και ήθελες να μένεις επί μέρες κλεισμένη στο σπίτι τρώγοντας, κλαίγοντας και φορώντας τις πιο αναξιοπρεπείς πιτζάμες σου. Με δυο λόγια σε έχει δει συντετριμμένη, εκνευρισμένη, θυμωμένη, άπλυτη, δυσάρεστη και στριφνή – και γι’ αυτό είναι η καλύτερή σου φίλη.  Διάβασε ακόμη:

25 πράγματα που μπορείς να κάνεις με την κολλητή σου μέχρι την Πρωτοχρονιά!

3 σημάδια που δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά με την κολλητή σου