Σίγουρα είναι μία κίνηση που την κάνεις ασυνείδητα και όχι μόνο στις στιγμές που σε τρώει ένα σημείο και το ξύνεις ή όταν πειράζεις ένα σπυράκι, αλλά για μία κίνηση που συνοδεύει ακόμα και ενστικτώδεις συναισθηματικές εκφράσεις, όπως όταν βάζεις τα χέρια σου γύρω από το στόμα σου στις περιπτώσεις που εκπλήσσεσαι ή όταν τα ακουμπάς στα μάγουλά σου τις στιγμές που βαριέσαι. 

Το κακό που μπορείς να προκαλέσεις στο πρόσωπο σου όταν βάζεις τα χέρια σου πάνω του δεν είναι ένα αλλά πολλά.

  1. Εξαπλώνεις μικρόβια 
    Τα δάχτυλά σου έρχονται καθημερινά σε επαφή με πολλά αντικείμενα. Αρκεί να σκεφτείς ότι το πρώτο πράγμα που πιθανώς αγγίζεις με το που ξυπνάς είναι το κινητό σου (είτε για να κλείσεις το ξυπνητήρι, είτε για να κάνεις scroll down στο Facebook). Το ποντίκι και το πληκτρολόγιο του υπολογιστή, τα χρήματα, τα χερούλια στο λεωφορείο ή το μετρό, τα οποία είναι εξ' ολοκλήρου καλυμμένα από μικρόβια. Με το να αγγίζεις το πρόσωπό σου αφού τα έχεις αγγίξει και πριν τα απολυμάνεις τα χέρια σου, είναι σαν να απλώνεις ένα μίγμα από ιούς και μικρόβια στην πρόσωπό σου.
  2. Μπορεί να χειροτερέψει την ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα 
    Αγγίζοντας τα σπυράκια σου, εξαπλώνεις το προπιονοβακτηρίδιο ακμής, ένα από τα βασικά βακτήρια που αναπτύσσονται μέσα στους πόρους φράζοντάς τους. Συγχρόνως επιδεινώνει δερματολογικά προβλήματα, όπως την ψωρίαση και το έκζεμα. 
  3. Μπορεί να προκαλέσει σακούλες κάτω από τα μάτια 
    Το να τρίβεις τα μάτια σου μειώνει την ελαστικότητα του δέρματος στην περιοχή γύρω από τα μάτια ενώ μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στο σπάσιμο των αγγείων. Σε αυτό το σημείο η επιδερμίδα είναι αρκετά λεπτή και τα τριχοειδή αγγεία που βρίσκονται από την επιφάνεια του δέρματος είναι πιο εύθραστα και σπάνε.


  Διάβασε ακόμη:

Χρησιμοποίησε κεραλοιφή για πρόσωπο και μάτια

Το απόλυτο tip για σμίκρυνση πόρων!