Το πιο σημαντικό όταν επιλέγεις να κάνεις κάτι είναι να δίνεις όλο σου το είναι. Τα τρία βασικά συστατικά της επιτυχίας είναι η πίστη, το πάθος και η σκληρή δουλειά. 7 επιτυχημένες γυναίκες σε συμβουλεύουν βάσει των δικών τους βιωμάτων πάνω στο θέμα καριέρας:

  1. Hillary Rodham Clinton: «Να παίρνεις την κριτική των άλλων στα σοβαρά, άλλα όχι προσωπικά».
  2. Oprah Winfrey: «Δεν έχω να δώσω κάποια συγκεκριμένη συμβουλή. Και εγώ προσπαθώ να διαχειριστώ την πορεία μου…Αλλά αν έπρεπε να δώσω μια συμβουλή θα ήταν να αφήσετε το πάθος σας να σας οδηγήσει. Υπάρχει μια εσωτερική δύναμη που κρύβουν όλοι οι άνθρωποι μέσα τους. Την δύναμη αυτή δεν μπορείς να την νιώσεις αν αφήνεις την μητέρα σου, τους φίλους σου ή οποιονδήποτε άλλο να σε επηρεάζει, προσπαθώντας να σου επιβάλλει ποιος θα πρέπει να είσαι. Αλλά αν αφήσεις την καρδιά σου ελεύθερη να ακολουθήσει αυτό που αγαπάς και θες στη δουλειά σου, τότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Εγώ προσπαθώ να ακούσω αυτή την εσωτερική δύναμη και να την ακούσω. Αυτό συμβουλεύω και τους άλλους».
  3. Huma Abedin: «Άρπαξε την ευκαιρία. Μην φοβάσαι αν δεν γνωρίζεις κάτι».
  4. Lady Gaga: «Μερικές γυναίκες επιλέγουν να ακολουθούν τους άντρες, και άλλες τα όνειρά τους. Αν αναρωτιέστε τι να επιλέξετε, να θυμάστε το εξής, πως η καριέρα σας ποτέ δεν θα ξυπνήσει ένα πρωί να σας πει, «Λυπάμαι, αλλά δεν σε θέλω άλλο». 
  5. Anna Wintour: «Πρέπει να αγαπάς ότι και αν κάνεις. Δεν μιλάμε για απλή πεποίθηση, αλλά για πραγματική πίστη σ’ ό,τι κάνεις. Μεγάλωσα με πίστη για την σημασία της δημοσιογραφίας και της επικοινωνίας. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι, γιατί είναι οι καλύτεροι στο είδος και ξέρουν πώς να φροντίσουν αυτό που κάνουν».
  6. Sheryl Sandberg: «Αν δεν είσαι ευγνώμων, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις καριέρα».
  7. Chelsea Handler: «Πάντα πιστεύω στο ένστικτό μου, πάντα πιστεύω πως έχω κάτι να προσφέρω, δεν έχει σημασία πώς ασήμαντο ή χαζό κι αν ακούγεται, το προσπαθώ. Και ποτέ δεν ακούω κάποιον που μου λέει όχι».

   Διάβασε ακόμη:

10 επαγγέλματα που οι γυναίκες κάνουν καλύτερα από τους άνδρες

Σε ενδιαφέρει: Νέες θέσεις εργασίας στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος