Αν θέλεις να κάνεις το μπάνιο σου να δείχνει μεγαλύτερο, υπάρχουν τρικς για να το καταφέρεις χωρίς να σημαίνει πως θα υστερεί στην διακόσμηση.

  1. Τα μικρά μπάνια είναι οι τέλειοι καμβάδες για να βάλεις έντονα χρώματα. Πρόσεξε μόνο να υπάρχει η σωστή ισορροπία και μην το παρακάνεις προσθέτοντας πολλά αξεσουάρ.
  2. Το λευκό μπάνιο μεγαλώνει τον χώρο, όπως και ο δυνατός φωτισμός. Αν το μπάνιο σου έχει παράθυρο τότε βάψε το λευκό για να φανεί μεγαλύτερο κάτω από το φυσικό φως του ήλιου.
  3. Μην βάζεις ογκώδεις νιπτήρες σε μικρά μπάνια. Επέλεξε έναν νιπτήρα με λεπτή βάση για εξοικονόμηση χώρου.
  4. Αν θέλεις να προσθέσεις ντουλάπια, τότε μπορείς να τα βάλετε πάνω ακριβώς από την τουαλέτα. Εκεί μπορείς να τοποθετήσεις ό,τι δε θέλεις να έχεις σε κοινή θέα.
  5. Επέλεξε αποθηκευτικούς χώρους όπως καλάθια και κουτιά για να αποθηκεύεις εκεί όλα τα απαραίτητα και τοποθέτησε ανοιχτά ράφια για να γλυτώσεις χώρο και να προσθέσεις στυλ στο μικροσκοπικό μπάνιο σου.
  6. Αν θεωρείς το μπάνιο σου υπερβολικά μικρό τότε μπορείς να το επεκτείνεις απλά τοποθετώντας ακριβώς απ'έξω μερικά ράφια ή ντουλάπια με πετσέτες, σαμπουάν και απορρυπαντικά.
  7. Συνήθως τα μικρά μπάνια δείχνουν «μπουκωμένα» επειδή έχουν πολλά ράφια. Γι’ αυτό επέλεξε να βάλεις νιπτήρα με λεπτή βάση και τοποθέτησε στο κενό από κάτω μερικά ράφια για έξτρα χώρο αποθήκευσης.
  8. Αν και τα μπιχλιμπίδια προσθέτουν στοιχεία της  προσωπικότητά σου σε κάθε χώρο, πάρα πολλά στολίδια μπορεί να εξουδετερώσουν τον χαρακτήρα ενός μικρού δωματίου. Επέλεξε το αγαπημένο σου διακοσμητικό και τοποθέτησε το σε ένα σημείο του μπάνιου.
  9. Τα μικρά μπάνια χωράνε λιγότερα έπιπλα και έτσι μπορείς να επενδύσεις σε λίγα και καλά. Τοποθέτησε, για παράδειγμα, έναν μεγάλο μπρούτζινο καθρέφτη τοίχου ή μία εντυπωσιακή vintage συρταριέρα - αν χωράει.
  10. Τα μικρά μπάνια δείχνουν ακόμα πιο χαριτωμένα όταν κρύβονται πίσω από συρόμενες πόρτες. Βάλε και έναν έντονο γλυκό φωτισμό και θα εντυπωσιάσετε τους φίλους και τους συγγενείς σου.


  Διάβασε ακόμη:

Βρήκαμε τα πιο εντυπωσιακά παιδικά δωμάτια για να πάρεις ιδέες!

Βρήκαμε στο Pinterest τις πιο όμορφες shabby chic κουζίνες για να πάρεις ιδέες!