Αν ταλαντεύεσαι ακόμα ανάμεσα στη λάμψη του λιπ γκλος ή το ματ εφέ που αφήνει το κραγιόν κάθε φορά που θες να βαφτείς, οι μικρές έξυπνες συμβουλές που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να κάνεις τη σωστή επιλογή.

Εάν είσαι οπαδός του natural look αλλά θέλεις τα χείλη σας να δείχνουν λαχταριστά και σαρκώδη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λιπ γκλος. Λόγω της ιδιότητάς του να αντανακλά το φως, θα κάνει τα χείλη να φαίνονται μεγαλύτερα.
Εάν πάλι θέλεις διάρκεια, πρέπει να ξέρεις ότι το ματ κραγιόν θα μείνει περισσότερη ώρα στη θέση του.

Ωστόσο μπορείς και να τα συνδυάσεις. Μετά τη δεύτερη στρώση του κραγιόν βάλε λίγο λιπ γκλος στο κέντρο των χειλιών και θα δείτε ότι αμέσως θα φαίνονται πιο γεμάτα. Πολλοί επαγγελματίες make-up artists στο τέλος του μακιγιάζ χρησιμοποιούν ιριδίζοντα ροζ, ασημί ή μπεζ λιπ γκλος. Το αποτέλεσμα είναι ένα χρώμα υγείας που κολακεύει το πρόσωπο.

Όταν επιλέγεις λιπ γκλος, μην κρίνεις την απόχρωσή του από αυτό που βλέπεις στο σωληνάριο. Μετά την εφαρμογή του στα χείλη σου θα φαίνεται τουλάχιστον κατά 20% λιγότερο έντονο.

Καλό είναι να διαλέγεις ανάμεσα στο λιπ γκλος ή το κραγιόν ανάλογα με το σχήμα των χειλιών σου. Εάν έχεις λεπτά χείλη, επέλεξε ένα κραγιόν με ενυδατική σύνθεση και λαμπερή υφή που θα τα κάνει να δείχνουν μεγαλύτερα. Αν πάλι θέλεις να μειώσεις τον όγκο ενός έντονου στόματος, απέφυγε τα σκούρα χρώματα, τα ιδιαίτερα λαμπερά κραγιόν ή τα λιπ γκλος που δίνουν αποτέλεσμα wet look στα χείλη. Επιλέξτε φυσικούς τόνους, όπως ροζ ή απαλό τριανταφυλλί. Επίσης σε αυτήν την περίπτωση, μην κάνεις περίγραμμα.

 

   Διάβασε ακόμη:

Οι μύθοι για το βάψιμο των φρυδιών

Αυτό είναι το πρωινό μακιγιάζ που λατρεύουν οι άντρες!