Οι γυναίκες που εργάζονται και ταυτόχρονα είναι μητέρες στα πλαίσια μιας σταθερής έγγαμης ζωής, έχουν μακροχρόνια καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής.

Αντίθετα οι γυναίκες, που δεν έχουν μια επαγγελματική σταδιοδρομία αλλά παραμένουν στο σπίτι τους ως νοικοκυρές, έχουν χειρότερους δείκτες υγείας ενώ παρουσιάζουν σε μεγαλύτερο ποσοστό παχυσαρκία. Ο συνδυασμός καριέρας και υποχρεώσεων οικογενειακής ζωής κάνει τις γυναίκες πιο ευτυχισμένες.

Οι ενδιαφέρουσες αυτές διαπιστώσεις, προέρχονται από έρευνα που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε 2.000 γυναίκες που γεννήθηκαν το 1946. Οι γυναίκες έτυχαν παρακολούθησης και αξιολόγησης με σχετικά ερωτηματολόγια σε τακτικά χρονικά διαστήματα στις ηλικίες μεταξύ 26 και 50 ετών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες που είχαν τις περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν ότι είχαν φτωχή κατάσταση υγείας, ήταν οι νοικοκυρές ακολουθούμενες από τις γυναίκες που ήταν μόνες τους και μετά από τις γυναίκες χωρίς παιδιά.

Οι νοικοκυρές είχαν τάση να αποκτούν ευκολότερα βάρος σώματος. Οι γυναίκες που ήταν υπάλληλοι, σύζυγοι και μητέρες είχαν τα λιγότερα ποσοστά παχυσαρκίας. Είναι γεγονός ότι οι γυναίκες που καλούνται να εκπληρώσουν και τους τρεις ρόλους, μητέρας, συζύγου και εργαζόμενης, αντιμετωπίζουν συχνά δύσκολες καταστάσεις και προκλήσεις. Όμως φαίνεται ότι οι επιπτώσεις στην υγεία του βραχυπρόθεσμου στρες των απαιτητικών αυτών ρόλων, εξουδετερώνεται από τις μακροχρόνιες ευεργετικές επιδράσεις που προκύπτουν.

   Διάβασε ακόμη:

10 επαγγέλματα που οι γυναίκες κάνουν καλύτερα από τους άνδρες

Σε ενδιαφέρει: Νέες θέσεις εργασίας στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος