Όλοι κάνουμε συνηθισμένα λάθη που κάνουν το χώρο του σπιτιού μας να φαίνεται υπερβολικά μικρός. Όταν λοιπόν το σπίτι είναι μικρό πρέπει να σκέφτεσαι πρακτικά και να υπολογίζεις κάθε λεπτομέρεια, έτσι ώστε να το κάνεις να φαίνεται μεγαλύτερο απ’ ότι είναι.

1. Τα κοινά σαλόνια συνήθως δείχνουν πιο ολοκληρωμένα με δυο καναπέδες, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στο μικρό σου διαμέρισμα πρέπει να στριμώξεις και τους δύο. Μπορείς να τοποθετήσεις έναν τριθέσιο και να τον συνδυάσεις με μία άνετη πολυθρόνα και ένα πουφ.

2. Αν βάλεις ράφια σε διάφορα σημεία-κλειδιά θα εξοικονομήσεις πολύ χώρο βάζοντας εκεί τα βιβλία, τα cd, τις φωτογραφίες σου κλπ.

3. Εάν θέλεις να έχουν οι τοίχοι σου το κλασικό, μινιμαλιστικό λευκό αλλά και λίγη ένταση, μπορείς να το συνδυάσεις με έναν μόνο τοίχο βαμμένο σε μια ζεστή απόχρωση. Αυτό θα προσθέσει βάθος στον χώρο σου.

4. Κρέμασε τις κουρτίνες σου όσο πιο ψηλά γίνεται, η αίσθηση που δίνουν καθώς πέφτουν προσθέτει πολύ ύψος στο δωμάτιο.

5. Μην κλείνεις τα παράθυρα! Το φυσικό φως κάνει το σπίτι να φαίνεται πιο μεγάλο.

6. Μην επιλέγεις διαφορετικό πάτωμα για κάθε δωμάτιο. Η συνοχή στα υλικά θα αφήσει το μάτι να «κυλάει» από δωμάτιο σε δωμάτιο δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι πολύ μεγαλύτερος.

7. Μην γεμίζεις τον χώρο σου με άχρηστα αντικείμενα. Φρόντισε το σπίτι να είναι πάντα καθαρό και τα πράγματα σε τάξη. Έτσι θα δείχνει πάντα μεγαλύτερο απ' ό,τι είναι.

8. Μην αγοράζεις πράγματα που δεν θα χρειαστούν και θα πιάσουν χώρο. Πριν από κάθε αγορά σιγουρέψου ότι είναι κάτι που θα σου φανεί χρήσιμο, δεν θα πιάσει πολύ χώρο και ταιριάζει με τη διακόσμηση του σπιτιού σου.

9. Μην θυσιάζεις εύκολα ούτε ένα εκατοστό από τον χώρο σου. Προσπάθησε να κάνεις σωστή χρήση των αντικειμένων και να απομακρύνεις οτιδήποτε σου χαλάει την αρμονία ή σου χτυπάει άσχημα στο μάτι.  Διάβασε ακόμη:

Βρήκαμε τα πιο εντυπωσιακά παιδικά δωμάτια για να πάρεις ιδέες!

Βρήκαμε στο Pinterest τις πιο όμορφες shabby chic κουζίνες για να πάρεις ιδέες!