Πολλές φορές δεν δίνουμε καν σημασία...Κακώς!

Η βούρτσα των μαλλιών είναι απαραίτητη και την χρησιμοποιούμε καθημερινά. Το μεγάλο μας πρόβλημα όμως είναι ότι μαζεύει  τούφες από τα μαλλιά και χνούδια.
Τι πιο αντιαισθητικό λοιπόν από το να βγαίνεις καθαρή από το μπάνιο με τα μαλλιά σου να μοσχοβολάνε και… να τα χτενίζεις με μια «βρώμικη» βούρτσα.
Η αλήθεια είναι ότι το καθάρισμα της βούρτσας είναι μεγάλος μπελάς και γι αυτό πολλές φορές την παραμελούμε...

Υπάρχουν ωστόσο τρόποι που θα σε βοηθήσουν να την καθαρίσεις στο "άψε - σβήσε"

#1 Πλύνε τη βούρτσα στο νεροχύτη 
Αν η λαβή της βούρτσας σου δεν είναι ούτε από ξύλο ούτε από καουτσούκ, μπορείς να μουλιάσεις τη βούρτσα στο νεροχύτη με νερό και σαμπουάν. Απλά γέμισε το νεροχύτη με ζεστό νερό (όχι πολύ ζεστό γιατί  η βούρτσα θα μπορούσε να λιώσει) και βάλε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού απαλό σαμπουάν. Ανάμειξε το σαμπουάν στο νερό με τα δάχτυλά σου μέχρι το διάλυμα  να γίνει ομοιογενές. 
Αφού η βούρτσα σου έχει μουλιάσει στο νεροχύτη για περίπου 30 λεπτά, στη συνέχεια, χρησιμοποίησε μια άλλη βούρτσα ή μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψεις τη βούρτσα που καθαρίζεις. 
Αφού η βούρτσα σου έχει τριφτεί καλά, απλά την ξεπλένεις  κάτω από τη βρύση, με χλιαρό νερό.
Αφού βεβαιωθείς ότι έχεις αφαιρέσει όλη τη σαπουνάδα και τις βρωμιές από τη βούρτσα σου, μπορείς να την κρεμάσεις ή να την ακουμπήσεις σε μια πετσέτα για να στεγνώσει. 

#2 Βάλτην στο πλυντήριο πιάτων ή το πλυντήριο ρούχων 
Αν η βούρτσα σου είναι κατασκευασμένη από ένα καλό, ανθεκτικό πλαστικό που δεν λιώνει εύκολα, μπορείς να ακολουθήσεις την εύκολη λύση και να αφήσεις το πλυντήριο να καθαρίσει τη βούρτσα σου για χάρη σου! Αφού αφαιρέσεις τα μαλλιά από τη βούρτσα, μπορείς να τη βάλεις στο πάνω ράφι στο πλυντήριο πιάτων ή στο πλυντήριο ρούχων στο κρύο πρόγραμμα. 
Μην τοποθετείς τη βούρτσα  στο στεγνωτήριο αν δεν θέλεις να την καταστρέψετε.

Φρόντιζε να διατηρείς τη βούρτσα σου καθαρή και να την πλένεις αρκετά συχνά κι όχι μόνο όταν βλέπεις ότι είναι πλέον για τα σκουπίδια!


 

   Διάβασε ακόμη:

Καλεσμένη σε γάμο: Να πως θα φτιάξεις τα μαλλιά σου!

Οι αποχρώσεις του γρι στα μαλλιά σου!