Ξεκίνησαν τα σχολεία, ξεκίνησε και το γνωστό πρόβλημα! Ψείρες!

Δεν χρειάζεται πανικό αφού με την σωστή αντιμετώπιση μπορείς να αντιμετωπίσεις γρήγορα το θέμα!

Αρχικά, στην αγορά θα βρεις πολλά σκευάσματα ιδανικά για την καταπολέμηση των ψειρών. 

Στα φαρμακεία κυκλοφορούν διάφορα σκευάσματα σε διάφορες μορφές (σαμπουάν, λοσιόν, ζελέ, κρέμα κ.λ.π.) που περιέχουν φθειροκτόνες ουσίες και είναι αρκετά αποτελεσματικά. Τα περισσότερα από αυτά σκοτώνουν μόνο τις ζωντανές ψείρες και δεν καταστρέφουν τα αυγά τους (κόνιδες). Έτσι, θα πρέπει να επαναλάβεις τη θεραπεία μετά 7-10 μέρες για να εξολοθρεύσουμε και τις νέες ψείρες που στο μεσοδιάστημα θα έχουν εκκολαφθεί. Αυτές οι ουσίες απορροφούνται ελάχιστα από το δέρμα, αλλά είναι καλύτερο να μη τις χρησιμοποιούμε σε μικρά παιδιά ηλικίας κάτω των 2 χρόνων.

Αν λοιπόν θέλεις να αποφύγεις τα σκευάσματα του φαρμακείου μπορείς επίσης να κάνεις το εξής:

Βρέχουμε τα μαλλιά του παιδιού και προσθέτουμε κάποιο λιπαντικό (μαλακτικό μαλλιών), ξύδι (χρησιμοποιούμε 1/1ξύδι με νερό, γιατί το ξύδι έχει την ιδιότητα να διαλύει την κολλώδη ουσία που χρησιμοποιεί η ψείρα για να κολλήσει τις κόνιδες στα μαλλιά) και χτενίζουμε όπως στο "ξεψείριασμα" για 10 λεπτά ανάλογα με το μήκος και το πάχος της τρίχας.

Επαναλαμβάνουμε κάθε 3-4 μέρες για 2 εβδομάδες. Η μέθοδος αυτή είναι χρονοβόρα και πρέπει να επαναλαμβάνεται για αρκετές εβδομάδες, είναι όμως πλήρως ασφαλής.

   Διάβασε ακόμη:

Αναγνώστρια του Woman'sDiary μας δίνει ιδέες για το τέλειο παιδικό πάρτυ

Τρόποι για να μην ξυπνάει το μωρό σου νωρίς το πρωί