Εάν δεν έχεις επισκεφτεί ακόμα το εστιατόριο για το οποίο γίνεται μεγάλος «ντόρος» από την ημέρα που άνοιξε τις πόρτες του και πόσο μάλλον αν είσαι λάτρης των μακαρονάδων, δεν ξέρεις τι χάνεις! Μάζεψε την παρέα σου ή και την οικογένεια σου και πήγαινε στο Παλαιό Φάληρο στην οδό Αγίος Τριάδος 1 και Ζησιμοπούλου.

Εκεί βρίσκεται «ο Ακάκιος», ένα μακαρονάδικο εμπνευσμένο φυσικά από τον μοναχό Ακάκιο και ξεχωρίζει για τους εξής απλούς λόγους: αποτελεί ένα «μοναστηριακό» εστιατόριο με βαριά ξύλινα τραπέζια, πολυελαίους, κεριά και το προσωπικό ντυμένο με τρέντι περιβολή μοναχού. Το όλο concept σου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε μοναστήρι.

Το μενού διαθέτει πιάτα για όλα τα γούστα και διατηρεί τις παλιές παραδόσεις του ελληνικού σπιτικού φαγητού. Απαρτίζεται από μεγάλες γαβάθες μακαρόνια, όπως χειροποίητα ζυμαρικά με ροσμπίφ, τις πασίγνωστες παπαρδέλες και την πεκορινάδα που ανακατεύεται σε κεφάλι τυριού με φρέσκο πιπέρι που θα σε κάνει να πεις «Ευλόγησον»!

Εκτός από σαλάτες και ορεκτικά στον κατάλογο, θα βρεις και πίτσες με ελληνικά υλικά, όπως παστουρμά και κασέρι Μυτιλήνης, χωριάτικη πίτσα με φέτα, ντομάτα, πιπεριές και ελαιόλαδο, αλλά και πίτσα γιαουρτλού με σουτζούκι και κασέρι.

Εάν αποφασίσεις να το επισκεφτείς από Παρασκευή μέχρι και Κυριακή, λογικά θα περιμένεις αρκετή ώρα στην αναμονή γι' αυτό κλείσε ένα τραπεζάκι για παν ενδεχόμενο. Οι τιμές του είναι πολύ προσιτές, καθώς οι μακαρονάδες του που αποτελούν το σήμα κατατεθέν κυμαίνονται από 6 μέχρι 15 ευρώ για τους πιο απαιτητικούς.

Βιάσου λοιπόν και δεν θα χάσεις!

 

   Διάβασε ακόμη:

Ξέρουμε που θα φας το καλύτερο pancake της Αθήνας!

Φύγαμε για πρωινό στο αγαπημένο Theory Bar & More!