Συνήθως το ρύζι είναι έτοιμο πριν μαγειρευτούν και τα υπόλοιπα γεύματα. Επιλέγεις να το αφήσεις να περιμένει στην κατσαρόλα, όμως καταλήγεις να συνοδεύεις το γεύμα σου με κάτι που μοιάζει οπτικά και γευστικά με πουρέ ρυζιού. Για να πετύχεις το σπυρωτό ρύζι, υπάρχουν δύο κόλπα για να εφαρμόσεις, ένα στο μαγείρεμα και ένα αφού είναι έτοιμο:

  1. Σε μια κατσαρόλα της επιλογής σου ρίξε μια ποσότητα ρυζιού που θα την έχεις μετρήσει, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα ένα ποτήρι. Με το ίδιο ποτήρι πρόσθεσε στην κατσαρόλα τη διπλάσια ποσότητα νερού. Για παράδειγμα, 1 ποτήρι ρύζι- 2 ποτήρια νερό. Έπειτα κλείσε την κατσαρόλα με ένα καπάκι που εφαρμόζει ακριβώς και άφησε για περίπου 15 λεπτά, ώσπου να μαγειρευτεί το ρύζι, χωρίς όμως να ανοίξεις το καπάκι για να το κοιτάξεις ή να ανακατέψεις. Σήκωσε το καπάκι μόνο όταν είναι έτοιμο και αυτό θα το καταλάβεις, αφού δε θα υπάρχει ίχνος νερού. Μην ξεχνάς, ότι με αυτόν τον τρόπο το ρύζι δεν κολλάει.
  2. Μόλις είναι έτοιμο, πάρε μια καθαρή πετσέτα και σκέπασε την κατσαρόλα. Μετά τοποθέτησε από επάνω το καπάκι της, ώστε να την κλείσεις. Η πετσέτα απορροφάει τον ατμό, ο οποίος διαφορετικά θα συσσωρευόταν στο καπάκι και θα έσταζε στο ρύζι.


  Διάβασε ακόμη:

Ξέρεις από προσούτο;

Τι είναι το κρασί Merlot που ακούς συνέχεια;