Μια σημαντική πρωτοβουλία προς όλες τις γυναίκες.

Ο Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ως ‘’Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού’’ στο πλαίσιο διεθνούς προσπάθειας, με στόχο την καταπολέμηση της ασθένειας.

Ο Δήμος Χαλανδριου και συγκεκριμένα το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής , σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου ‘’Οι Αγ. Ανάργυροι’’,παρέχουν τη δυνατότητα μαστογραφιών, σε γυναίκες από 40-69 ετών, που εμπίπτουν στα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που απαιτούνται για τις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή άπορες και ανασφάλιστες.

Τηλέφωνο για ραντεβού: 210-6894444 ,ώρες 09:00-12:00π.μ. ,καθημερινά. Υπεύθυνη: Γκαμούλου Αμαλία, Νοσηλεύτρια.  

Παράλληλα, η  Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης ανακοίνωσε πως η λειτουργία του προγράμματος δωρεάν Ψηφιακής Μαστογραφίας συνεχίζεται. Οι μαστογραφίες θα πραγματοποιηθούν στο νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», στο οποίο οι εξεταζόμενες θα μεταφερθούν με αυτοκίνητο του Δήμου.

Η ημερομηνία διεξαγωγής της εξέτασης είναι:  10 Νοεμβρίου 2016

Προϋποθέσεις:

- Οι γυναίκες να είναι 40 - 69 ετών και κάτοικοι Ηλιούπολης.

- Να εμπίπτουν στα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια που απαιτούνται για τις ευπαθείς ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα για: - Ανασφάλιστες γυναίκες: είναι απαραίτητη η προσκόμιση τελευταίου ασφαλιστικού βιβλιαρίου (αν υπάρχει) και ο ΑΜΚΑ. ή - Άπορες γυναίκες με εισόδημα: οικογενειακό έως 12.000 ευρώ ή ατομικό έως 6.000 ευρώ.

Απαραίτητη είναι η προσκόμιση φωτοαντίγραφου εκκαθαριστικού της τελευταίας φορολογικής δήλωσης και ο ΑΜΚΑ. Το πρόγραμμα ΔΕΝ απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη ή έχουν εμφανίσει παρελθόν καρκίνο μαστού.

Για πληροφορίες και ραντεβού επικοινωνήστε με την αρμόδια υπάλληλο, κ. Νίκου Βάσω στο τηλέφωνο: 210 – 9970055, κάθε Τρίτη, Τετάρτη & Πέμπτη και ώρες : 07.30 – 13.00.  Διάβασε ακόμη:

Ζουμερά οπίσθια με μια και μόνο άσκηση!

Spinning: οφέλη και αποτελέσματα