Ένα από τα αγαπημένα καλλυντικά προϊόντα των γυναικών είναι το ρουζ, αφού κάνει τα μάγουλά  να δείχνουν λαμπερά και ζωντανά. Ακόμα και αν δεν έχεις χρόνο να κάνεις ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ, το ρουζ θα δώσει ένα χρώμα υγείας στα μάγουλά σου και θα αλλάξει όλο το look σου με μια μόνο κίνηση. Για αυτό το λόγο είναι πάντα απαραίτητο προϊόν και δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το νεσεσέρ σου.

Πέρα από τα ρουζ που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορείς να φτιάξεις το δικό σου, εύκολα γρήγορα και οικονομικά, χρησιμοποιώντας προϊόντα και υλικά που έχεις ήδη. Ο τρόπος για να φτιάξεις ένα χειροποίητο ρουζ είναι πάρα πολύ εύκολος. Χρειάζεσαι μόνο δύο υλικά, και αναλόγως την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις μπορείς να αυξομειώσεις την ένταση του χρώματος για να το φέρεις στα μέτρα σου και να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι θα χρειαστείς

  • Δύο κουταλιές της σούπας πούδρα σε μορφή σκόνης
  • Κανέλα

Όπως κατάλαβες το ρουζ αυτό δημιουργείται από την ανάμειξη πούδρας σε μορφή σκόνης και κανέλας. Η πούδρα που θα χρησιμοποιήσεις, προτίμησε να είναι η λευκή, που χρησιμοποιείται στα μωρά. Εάν δεν έχεις όμως, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια άλλη πούδρα σε μορφή σκόνης που έχεις και δε χρησιμοποιείς. Εάν η πούδρα που έχεις είναι σε μορφή κόμπακτ, με ένα μαχαιράκι τρίψε την και θα γίνει σκόνη.

Η ποσότητα της κανέλας πρέπει να είναι ανάλογη με την απόχρωση του ρουζ που θα χρησιμοποιήσεις. Ξεκίνα χρησιμοποιώντας όσο πιο λίγο γίνεται (μισή κουταλιά του γλυκού) και εάν σου φαίνεται ανοιχτό πρόσθετε σταδιακά το χρώμα μέχρι να φτάσεις στην επιθυμητή μορφή. Μην ξεχνάς όσο προσθέτεις την κανέλα στην πούδρα να ανακατεύεις καλά, για να έχεις την ακριβή απόχρωση του χειροποίητου ρουζ που θα φτιάξεις. Μόλις φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα, τοποθέτησε το σε ένα πλαστικό βαζάκι που κλείνει καλά. Άπλωνέ το στο πρόσωπό σου με ένα πινέλο για ρουζ, και θα έχεις ένα όμορφο και φυσικό αποτέλεσμα.

   Διάβασε ακόμη:

Φτιάξε ενυδατική κρέμα με αλόη βέρα και ελαιόλαδο

Σταθεροποιητικό σπρέι μακιγιάζ; Φτιάξ’ το μόνη σου με 3 υλικά!