Τα πόδια και οι πατούσες είναι από τα πιο ταλαιπωρημένα σημεία του σώματός που συχνά αμελούμε να ξεκουράζουμε. Για να διατηρήσεις τα πόδια σου υγιή και ξεκούραστα, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές, κάνε καθημερινό μασάζ και σίγουρα θα βιώσεις τη διαφορά.

Το μασάζ στα πόδια και τις πατούσες είναι πολύτιμος σύμμαχός σου για την διατήρηση της καλής κατάστασης των ποδιών σου. Τονώνει το μυϊκό σύστημα, βελτιώνει την κυκλοφορία και χαλαρώνει όλο το σώμα γι΄αυτό είναι κάτι που πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητά σου.

Δεν είναι απαραίτητο να αναζητήσεις ειδικό για το καθημερινό μασάζ των ποδιών, καθώς μπορείς να το κάνεις μόνη στο σπίτι. Ξεκινάς από τα δάχτυλα, συνεχίζεις στη φτέρνα και με ανοδικές κινήσεις καταλήγεις στη γάμπα.

Για να γυμνάσεις και να δυναμώσεις το φλεβικό σύστημα, κάνε για 5 λεπτά μασάζ στα πέλματα, χρησιμοποιώντας ένα μπαλάκι του τένις που θα τοποθετήσεις πρώτα κάτω από το ένα και έπειτα κάτω από το άλλο πόδι. Στη διάρκεια του μασάζ θα κινείς το πέλμα σου παράλληλα με το δάπεδο και πάνω στο μπαλάκι.  Διάβασε ακόμη:

Ζουμερά οπίσθια με μια και μόνο άσκηση!

Spinning: οφέλη και αποτελέσματα