Υπάρχουν μερικά κλασικά έπιπλα και διακοσμητικά τα οποία ταιριάζουν σε κάθε στυλ σπιτιού. Ένα κλασικό χαλί, μία δερμάτινη καρέκλα και ένας μεγάλος καθρέφτης είναι μερικά από αυτά που κάθε σπίτι πρέπει να έχει. Τα κλασικά κομμάτια είναι τα εξής:

  • Ένα ζεστό χαλί: Σίγουρα τον χειμώνα ένα καλό, ζεστό χαλί είναι αυτό που θα μετατρέψει ένα απλό σπίτι σε φιλόξενο σπίτι. Επένδυσε σε ένα καλό χαλί που θα σε ζεσταίνει τα κρύα βράδια και θα σου επιτρέπει να ξαπλώνεις πάνω. Προτίμησε μία μοκέτα που θα καλύπτει όλο το καθιστικό σου, κάποιο περσικό χαλί, χνουδωτό ή και κάποια φλοκάτη σε ένα ζεστό χρώμα όπως είναι το κόκκινο, το μπλε ή κάποιο άλλο που ταιριάζει με τα έπιπλά σου.
  • Ένα δερμάτινο κομμάτι: Δεν είναι απαραίτητο να πάρεις κάποιον δερμάτινο καναπέ αν δεν σου αρέσει. Μπορείς να πάρεις μία δερμάτινη πολυθρόνα ή ένα μικρό σκαμπό από δέρμα. Διακόσμησε την πολυθρόνα σου με μερικά μαξιλάρια σε έντονα χρώματα για να δημιουργήσεις αντίθεση με την μονόχρωμη πολυθρόνα ή τον καναπέ σου.
  • Ένα coffee table: Ένα τέτοιο τραπεζάκι θα προσθέσει χαρακτήρα στο σαλόνι σου. Σίγουρα η επιλογή του έχει να κάνει με την υπόλοιπη διάταξη του χώρου σου. Αν, για παράδειγμα, η διαρρύθμιση του καθιστικού σου είναι στρογγυλή καλύτερα να μην βάλεις ένα τετράγωνο coffee table.
  • Απλές μαύρες κορνίζες: Οι απλές, μαύρες, κλασικές κορνίζες είναι ο τέλειος τρόπος για να κρεμάσεις αγαπημένες σου φωτογραφίες καθώς και έργα τέχνης. Το απλό μαύρο περίβλημα αφήνει τις φωτογραφίες και τα έργα τέχνης να είναι στο επίκεντρο και να μην επισκιάζονται από κάποια άλλη εντυπωσιακή κορνίζα, όπως είναι οι βαριές χρυσοποίκιλτες ή οι έντονες χρωματιστές.
  • Ένας εντυπωσιακός καθρέφτης: Ένας όμορφος καθρέφτης είναι πάντα ένα πολύ ωραίο διακοσμητικό στοιχείο σε ένα σπίτι. Όταν, όμως, αυτός ο καθρέφτης είναι και επιβλητικός (πέρα από απλά χρήσιμος) τότε σίγουρα πρέπει να κοσμεί έναν τοίχο στο σαλόνι του σπιτιού. Φρόντισε το σχήμα, το μέγεθος και το είδος του να δένουν αρμονικά με την υπόλοιπη διακόσμηση, και θα δώσει επιπλέον χώρο στο καθιστικό σου.

   Διάβασε ακόμη:

Βρήκαμε τα πιο εντυπωσιακά παιδικά δωμάτια για να πάρεις ιδέες!

Βρήκαμε στο Pinterest τις πιο όμορφες shabby chic κουζίνες για να πάρεις ιδέες!