Ξέχνα τον πουρέ πατάτας, σήμερα μαγειρεύουμε λαχταριστό πουρέ από...κολοκύθα!

Πως θα τον φτιάξεις;

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για να κόψουμε την κολοκύθα, ξεκινάμε χαράσσοντας βαθιά ένα τετράγωνο, 2 εκ. γύρο απο το κοτσάνι .
Πιέζουμε το κοτσάνι να πέσει στο εσωτερικό της κολοκύθας.
Με το μαχαίρι κόβουμε την κολοκύθα μας στη μέση.
Καθαρίζουμε τις ίνες και τα σπόρια σκάβοντας επιφανειακά με ένα κουτάλι.
Έπειτα κόβουμε την κολοκύθα σε φέτες.
Παίρνουμε 2 ταψιά μεγάλα και τοποθετούμε τις φέτες όρθιες (η φλούδα να ακουμπάει κάτω).
Προσθέτουμε μία κούπα νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το κάθε ταψί και ψήνουμε για 2- 2 ½ ώρες.
Αφαιρούμε απο το φούρνο και με ένα κουτάλι παίρνουμε την σάρκα και την βάζουμε σε ένα τουλπάνι πάνω από ένα μπολ. Πιέζουμε με τα χέρια μας να στραγγίξει καλά και να φύγουν όλα τα υγρά. Θέλουμε να μειωθεί ο όγκος της στο μισό. Χτυπάμε σε ένα μίξερ μέχρι να γίνει πουρές.
Χωρίζουμε τον πουρέ σε μερίδες και διατηρούμε καλά συσκευασμένες στην κατάψυξη για 3 μήνες ή στο ψυγείο για 3 ημέρες.

Τι θα χρειαστείς;

1 κολοκύθα

 



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Μυρωδάτο και αφράτο κέικ μήλου!