Οι γυναίκες έχουμε μια περίεργη σχέση με το eyeliner. Όσες δεν ξέρουν να το χρησιμοποιούν το μισούν και όσες έχουν κάνει πολύ εξάσκηση το έχουν πάντα στο νεσεσέρ τους. Η αλήθεια είναι ότι το eyeliner σου δίνει τέλειο αποτέλεσμα στα μάτια. Και ευτυχώς υπάρχουν εκεί έξω eyeliner για κάθε κατηγορία γυναίκας, από τις αρχάριες μέχρι τις experts!

  • Αρχάριες: Eyeliner σε μορφή στιλό

Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου επίλεξε κάτι ανάμεσα σε μολύβι και eyeliner, ένα δηλαδή σε μορφή στιλό ή μαρκαδόρου. Είναι πολύ εύκολο στην εφαρμογή του και δύσκολα μπορείς να κάνεις λάθος. Το βουρτσάκι του δεν είναι ούτε πολύ λεπτό, ούτε πολύ φαρδύ οπότε ουσιαστικά είναι σαν να δουλεύεις ένα μολύβι το οποίο όμως έχει έντονο χρώμα και μεγαλύτερη διάρκεια.

  • Ενδιάμεσα: Kajal

Το kajal το χρησιμοποιούσαν οι Ινδές. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα eyeliner με χοντρή μύτη το οποίο επίσης είναι αρκετά εύκολο στην εφαρμογή. Χρησιμοποιώντας την μύτη του κάνεις πολύ λεπτές γραμμές ενώ αν το απλώσεις ελαφρώς πλάγια έχεις πιο χοντρό και sexy αποτέλεσμα.

  • Πιο προχωρημένες: Κλασικό eyeliner

Το κλασικό eyeliner έχει μακρύ και λεπτό πινελάκι ενώ ποτίζει το δέρμα με χρώμα. Πράγμα που σημαίνει ότι αν κάνεις ένα λάθος τραβώντας την γραμμή θα χρειαστεί να μουντζουρωθείς για να την διορθώσεις. Επίσης, εδώ όλες οι ατέλειες είναι ορατές οπότε θα πρέπει να δουλεύεις το χέρι σου πολύ σταθερά για να δημιουργήσεις μια γραμμή σε απόλυτη ευθεία. To κλασικό eyeliner, σε αντίθεση με τα δύο παραπάνω, δεν έχει την ανατομία ενός μολυβιού οπότε και ο τρόπος που το πιάνεις είναι διαφορετικός. 

  • Experts: Pot

Για να χειριστείς ένα eyeliner σε pot πρέπει είτε να έχεις ξοδέψει πολλές ώρες μπροστά από τον καθρέφτη σου για να το κάνεις είτε να είσαι επαγγελματίας make up artist. Αρκεί να αναλογιστείς ότι για το συγκεκριμένο eyeliner έχει δημιουργηθεί και ένα ειδικό πινέλο ώστε να το απλώνεις σωστά. Πρόκειται για ένα πινέλο με κοφτή άκρη. Ωστόσο, το αποτέλεσμα σε δικαιώνει!
   Διάβασε ακόμη:

Οι μύθοι για το βάψιμο των φρυδιών

Αυτό είναι το πρωινό μακιγιάζ που λατρεύουν οι άντρες!