Σαν μητέρες αυτό που θα πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας είναι η μεγάλη σημασία της συζήτησης και του διαλόγου με τα παιδιά μας. Ειδικά σε θέματα ευαίσθητα κατά την περίοδο της εφηβείας.

Ένα από αυτά τα θέματα είναι και το σεξ! Μήπως ήρθε η ώρα να συζητήσεις κάποια πράγματα με την κόρη σου που είναι πλέον έφηβη; Μη νιώθεις φόβο, ούτε ντροπή! Σκέψου πόσο σημαντικά μυστικά έχεις να μοιραστείς μαζί της και από πόσους κινδύνους μπορείς να την γλιτώσεις…

Φυσικά, δεν μπορείς να αρχίσεις να της μιλάς για το σεξ χωρίς λόγο, μόνο και μόνο επειδή έχεις καταλάβει πως πρόκειται να κάνει ή πως έχει ξεκινήσει να κάνει πρόσφατα. Βρες μία κατάσταση από το περιβάλλον σας ή ακόμη και από κάτι που θα δείτε σε μία διαφήμιση και ξεκίνησε να της μιλάς για τον έρωτα ή την εγκυμοσύνη ή ότι είναι σχετικό. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα και έτσι δεν θα της φανεί παράξενη η συζήτηση. Αν ξεκινήσεις να της μιλάς κατευθείαν για το σεξ το μόνο σίγουρο είναι πως θα προσπαθήσει να αποφύγει την οποιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος.

Θυμήσου, θα πρέπει να την ρωτήσεις αν νιώθει έτοιμη και ανατομικά και συναισθηματικά και να της ξεδιαλύνεις κάθε απορία. Αυτό που θέλουμε να σου πούμε είναι πως δεν έχει ανάγκη για πρακτικές πληροφορίες για το πως να κάνει σεξ, αλλά χρειάζεται κυρίως να νιώθει ότι μπορεί να ρωτήσει απορίες σχετικά με το πριν και το μετά που μπορεί να τα έχει φανταστεί κάπως τρομακτικά ή αλλόκοτα.

Αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου είναι να δημιουργήσεις μια ισορροπημένη και υγιής σχέση με την κόρη σου. Μια σχέση που θα θυμίζει περισσότερο φιλία. Θα εξακολουθήσεις να είσαι η μαμά της, όχι μια επικριτική μανούλα που τα βρίσκει όλα λάθος και πανικοβάλλεται αλλά μια μανούλα φιλική έτοιμη να ακούσει το καθετί! Καλή επιτυχία!

   Διάβασε ακόμη:

Τα στάδια που περνάς όταν έχεις πολύ καιρό να κάνεις σεξ

Tips για να τον κάνεις να τρέχει από πίσω σου!