Θέλεις να έχεις μακριά, υγιή και πάνω απ’ όλα σκληρά νύχια που να μην σπάνε με το παραμικρό; Υπάρχουν 6 φυσικοί τρόποι για να τα καταφέρεις. Η αλήθεια είναι ότι όλες μας έχουμε αδυναμία στα νύχια μας, είναι ένα από τα πολύ δυνατά και ταυτόχρονα θηλυκά μας στοιχεία και γι’ αυτό θα πρέπει να τα περιποιούμαστε καθημερινά. Οι τρόποι λοιπόν είναι οι εξής:

  1. Κάνε μασάζ στα νύχια σου

Κάνοντας τους μασάζ μπορείς να βελτιώσεις την κυκλοφορία του αίματος στα χέρια σου. Έτσι, τα βοηθάς να δείχνουν και να είναι υγιέστερα, αλλά και να μεγαλώσουν πιο γρήγορα. Αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για να χαλαρώσεις τους μυς των δακτύλων σου.

  1. Βύθισε τα σε ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο είναι ιδανικό για την ανάπτυξη αλλά και την ενίσχυση των νυχιών. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το χρησιμοποιήσεις, όπως σε συνδυασμό με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι ή με λίγες σταγόνες από μηλόξυδο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχεις εξαιρετικά αποτελέσματα, ακόμη και αν το χρησιμοποιήσεις μόνο του, απλά φρόντισε να το βάλεις σε ένα οβάλ μπολ που θα καλύπτει τα δάχτυλα σου και κράτησε τα μέσα στο ελαιόλαδο 10 με 15 λεπτά κάθε μέρα.

  1. Χρησιμοποίησε λεμόνι

Να θυμάσαι ότι το λεμόνι κάνει θαύματα για τα νύχια σου. Το μόνο που δεν μπορεί να κάνει είναι να διορθώσει τα αδύναμα και ραγισμένα νύχια. Όμως, μπορεί να τα φωτίσει και να εξαφανίσει τις κίτρινες κηλίδες από το βερνίκι νυχιών. Τρίψε τα νύχια σου με ένα ολόκληρο λεμόνι και άστο πάνω τους για 5 με 10 λεπτά, για μία φορά την εβδομάδα.

  1. Λευκό ξύδι

Μερικοί από τους αποτελεσματικότερους τρόπους για να δυναμώσεις τα νύχια σου είναι να τα βυθίσεις σε λευκό ξύδι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα αφήσεις στο ξύδι για 5 λεπτά. Αυτό βοηθά επίσης και στο να διαρκέσει περισσότερο το βερνίκι των νυχιών σου. Μετά το μούλιασμα θυμήσου να πλύνεις καλά τα χέρια σου με σαπούνι.

  1. Σκόρδο

Το σκόρδο έχει τη δύναμη να ενισχύει τα νύχια, γι’ αυτό και πολλά προϊόντα νυχιών αποτελούνται από αυτό. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να κόψεις μια σκελίδα από το σκόρδο στη μέση και να τρίψεις ένα ένα τα νύχια σου μέχρι να φθαρεί. Χρησιμοποίησε μισή σκελίδα για το ένα χέρι και άλλη μισή για το άλλο. Επανέλαβε αυτή τη διαδικασία για 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

  1. Βερνίκι νυχιών με βιταμίνες

Για να βοηθήσεις την ενίσχυση των νυχιών σου, θα ήταν καλό να αφήσεις τα νύχια σου χωρίς βερνίκι, έτσι ώστε να μπορούν να αναπνεύσουν. Αν όμως εσύ θέλεις να τα βάψεις, τότε πρέπει να αγοράσεις ένα βερνίκι νυχιών που να περιέχει βιταμίνες και θα γράφει στο αυτοκόλλητο του multivitamin.  Διάβασε ακόμη:

Αντιμετώπισε τους μύκητες στα νύχια σου με φυσικό τρόπο

Τrend alert: Νύχι λευκό για καλοκαίρι μαγικό!