Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που θέλει να ελέγχει απόλυτα τα καλλυντικά προϊόντα που χρησιμοποιεί, σου παρουσιάζουμε τη συνταγή  για να φτιάξεις το δικό σου make up.

Θα χρειασθείς:

•Για τη βάση θα πάρεις αραρούτι σε σκόνη. (Το αραρούτι είναι εκχύλισμα αμύλου από τη ρίζα του φυτού Arrowroot ή Maranta της Ν. Αμερικής. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και ως βάση για την παρασκευή καλλυντικών (πούδρα, σκιές, ρουζ) μαζί με φυσικά χρώματα της επιλογής σου και να εξασφαλίσεις ένα φυσικό ματ αποτέλεσμα).

Η αναλογία ποικίλει από 1 κ.γ για τις σκούρες επιδερμίδες μέχρι 1 κ.σ για τις πιο ανοιχτόχρωμες.

•Βάζεις ένα υλικό ή συνδυασμό από: κακάο σε σκόνη, κανέλα σε σκόνη, μοσχοκάρυδο σε σκόνη. Μπορείς επίσης να προσθέσεις: ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο.

Σε ένα μπολ βάζεις τη βάση της σκόνη αραρούτι και προσθέτεις την μία ή συνδυασμό των τριών σκονών από κακάο, κανέλα, μοσχοκάρυδο, για να πετύχεις τον ιδανικό τόνο για την επιδερμίδα σου. Αν προτιμάς πιο συμπαγή υφή προσθέτεις λίγες σταγόνες ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο και πιέζεις το μίγμα μέχρι να γίνει συμπαγές. Το βάζεις σε ένα καθαρό βαζάκι και το απλώνεις σε καθαρό πρόσωπο με ένα πινέλο.
   Διάβασε ακόμη:

Φτιάξε ενυδατική κρέμα με αλόη βέρα και ελαιόλαδο

Σταθεροποιητικό σπρέι μακιγιάζ; Φτιάξ’ το μόνη σου με 3 υλικά!