Η πιπίλα αποτελεί το αγαπημένο "αξεσουάρ" των περισσότερων μωρών, καθώς και των μαμάδων τους, αφού εξασφαλίζει την ησυχία και των δύο.

Τι γίνεται όμως όταν έχει φτάσει η κατάλληλη πλέον ηλικία και το μωράκι σου πρέπει να την αποχωριστεί;

Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο και πολλές φορές ίσως κι εσύ η ίδια χρειαστεί να του τη φορέσεις! Για να γίνει  λοιπόν ο αποχωρισμός με την πιπίλα όσο πιο ανώδυνος, θα πρέπει να περιμένεις το παιδί να γίνει ενός έτους, αφού από τότε και μετά καθίσταται λιγότερο σημαντική η ανάγκη του για βύζαγμα. Γενικά, σε αυτή την ηλικία ένα μωρό αρχίζει και ανακαλύπτει και άλλους τρόπους που το βοηθάνε να χαλαρώσει, να ηρεμήσει και να νιώσει ασφάλεια. Για να πετύχεις πιο εύκολα το στόχο σου, θα πρέπει το εγχείρημα σου να πραγματοποιηθεί μια περίοδο που στο σπίτι θα επικρατούν συνθήκες ηρεμίας.

Ξεκίνησε  καθιερώνοντας κάποιες ώρες της ημέρας, κατά τις οποίες θα βγαίνετε βόλτα με το παιδάκι σου χωρίς να έχετε πάρει μαζί την πιπίλα του. Με αυτό τον τρόπο σταδιακά θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να τη χρησιμοποιεί όταν βρίσκεται έξω παρά μόνον όταν είναι στο σπίτι του.  Είναι σημαντικό να το επιβραβεύεις  κάθε φορά που τα καταφέρνει μακριά από την πιπίλα του.  Διάβασε ακόμη:

Αναγνώστρια του Woman'sDiary μας δίνει ιδέες για το τέλειο παιδικό πάρτυ

Τρόποι για να μην ξυπνάει το μωρό σου νωρίς το πρωί