Ξέρουμε τα καλλυντικά μας είναι απαραίτητα για να είμαστε όμορφες. Υπάρχουν ωστόσο κάποια προϊόντα που καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείς τόσο συχνά!

Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά!

Primer

Τα περισσότερα primers έχουν συστατικά που κάνουν το δέρμα σου απαλό, αλλά μπορούν να κλείσουν και τους πόρους σου. Καλό είναι να μην τα χρησιμοποιείς καθημερινά αλλά μόνο στις βραδινές και επίσημες εμφανίσεις σου.

Σαμπουάν βαθύ καθαρισμού

Τα σαμπουάν βαθύ καθαρισμού μπορούν να κάνουν μια «αποτοξίνωση» στα μαλλιά σου, να τους δώσουν τα συστατικά που χρειάζονται για να είναι λαμπερά και απαλά. Αν τα χρησιμοποιείς όμως συχνά μπορεί να απομακρύνεις και το φυσικό σμήγμα στο τριχωτό της κεφαλής. Μία φορά την εβδομάδα είναι παραπάνω από αρκετή!

Βαζελίνη για ενυδάτωση

Αν χρησιμοποιείς τη βαζελίνη για ενυδάτωση τότε θα έχεις παρατηρήσει ότι είναι θαυματουργή. Αν την χρησιμοποιείς συνέχεια όμως μπορεί να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα και να γίνει το δέρμα σου πιο ξηρό, αφού η βαζελίνη μπορεί να «κλειδώσει» την υγρασία.

Μαλακτικό μαλλιών

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν conditioner σε κάθε λούσιμο εφαρμόζοντάς το από τη ρίζα μέχρι τις άκρες. Το μαλακτικό μαλλιών μπορεί να κάνει τα μαλλιά μας πιο βαριά και λαδερά αν δεν το ξεπλύνουμε καλά. Καλό είναι να εφαρμόζουμε μόνο στις ρίζες!

Dry Shampoo

Το dry shampoo μπορεί να σου έχει «λύσει» τα χέρια, όμως αν το χρησιμοποιείς συχνά μπορεί να σταματήσεις την ανάπτυξη νέων τριχών, αφού δεν θα καθαρίζεις σωστά την περιοχή!

Scrub

Πρέπει να κάνεις απολέπιση συχνά αλλά όχι πολύ συχνά! Τι σημαίνει αυτό; Δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για τις φυσιολογικές επιδερμίδες, ενώ μπορείς να ρωτήσεις τον δερματολόγο σου για το πόσο συχνά ο τύπος της επιδερμίδας σου «σηκώνει» την απολέπιση!  Διάβασε ακόμη:

Χρησιμοποίησε κεραλοιφή για πρόσωπο και μάτια

Το απόλυτο tip για σμίκρυνση πόρων!