Δεν έχουμε ξαναφάει ζυμαρικό με παντζάρια!!! Ωραίο φαίνεται...

Πως θα το φτιάξεις;

Για τα καραμελωμένα παντζάρια

  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μια κατσαρόλα με νερό να βράζει.
  • Κόβουμε τα παντζάρια σε κυβάκια.
  • Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα παντζάρια μας.
  • Όση ώρα ψήνουμε τα παντζάρια βράζουμε το λιγκουίνι με αλάτι και αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν.
  • Ψιλοκόβουμε 3 σκ. σκόρδο και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το θυμάρι μας. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ζουμί από το παντζάρι, 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο και περίπου 100 ml από το νερό που βράζουμε τα ζυμαρικά.

Για το πέστο παντζαριού

  • Στο μούλτι, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα παντζάρια αφού τα κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια και χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές.
  • Προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και στο τέλος τα καρύδια και την παρμεζάνα και ξαναχτυπάμε για 30’’.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο ζουμάκι από το νερό που τα βράσαμε και ανακατέυουμε.
  • Ρίχνουμε και το πέστο στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Αν δούμε ότι θέλουμε παραπάνω υγρασία, προσθέτουμε λίγο νερό από την κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε φυλλαράκια δυόσμο στο τηγάνι μας και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς.
  • Έτοιμοι για σερβίρισμα. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας με το πέστο και τα παντζάρια, ξύσμα από 1 λεμόνι, παρμεζάνα, καρύδια και 1 φυλ. δυόσμο.

Τι θα χρειαστείς;

Για τα καραμελωμένα παντζάρια

  • 400 γρ. παντζάρια βρασμένα και καθαρισμένα
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι φρέσκο

Για το πέστο παντζαριού

  • 100 γρ. καρύδια
  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. παντζάρια
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • δυόσμο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι

Πηγή συνταγής: akispetretzikis.com



  Διάβασε ακόμη:

Η πιο εύκολη και νόστιμη λουκανικόπιτα σε χρόνο ντε-τε!

Μυρωδάτο και αφράτο κέικ μήλου!