Δεν έχουμε ξαναφάει ζυμαρικό με παντζάρια!!! Ωραίο φαίνεται...
Πως θα το φτιάξεις;
Για τα καραμελωμένα παντζάρια
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μια κατσαρόλα με νερό να βράζει.
- Κόβουμε τα παντζάρια σε κυβάκια.
- Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα παντζάρια μας.
- Όση ώρα ψήνουμε τα παντζάρια βράζουμε το λιγκουίνι με αλάτι και αφήνουμε τα ζυμαρικά να βράσουν.
- Ψιλοκόβουμε 3 σκ. σκόρδο και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και το θυμάρι μας. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το ζουμί από το παντζάρι, 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο και περίπου 100 ml από το νερό που βράζουμε τα ζυμαρικά.
Για το πέστο παντζαριού
- Στο μούλτι, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα παντζάρια αφού τα κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια και χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές.
- Προσθέτουμε λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και στο τέλος τα καρύδια και την παρμεζάνα και ξαναχτυπάμε για 30’’.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά μας και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο ζουμάκι από το νερό που τα βράσαμε και ανακατέυουμε.
- Ρίχνουμε και το πέστο στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Αν δούμε ότι θέλουμε παραπάνω υγρασία, προσθέτουμε λίγο νερό από την κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε φυλλαράκια δυόσμο στο τηγάνι μας και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς.
- Έτοιμοι για σερβίρισμα. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας με το πέστο και τα παντζάρια, ξύσμα από 1 λεμόνι, παρμεζάνα, καρύδια και 1 φυλ. δυόσμο.
Τι θα χρειαστείς;
Για τα καραμελωμένα παντζάρια
- 400 γρ. παντζάρια βρασμένα και καθαρισμένα
- 3 σκ. σκόρδο
- 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
- 30 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι φρέσκο
Για το πέστο παντζαριού
- 100 γρ. καρύδια
- 500 γρ. λιγκουίνι
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. παντζάρια
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- δυόσμο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
Πηγή συνταγής: akispetretzikis.com
Διάβασε ακόμη: