Πάντα το φθινόπωρο είναι η εποχή των αλλαγών, γι' αυτό προσοχή!

Ξέρουμε γιατί σου λέμε προσοχή διότι πολλές φορές αποφασίζεις να αλλάξεις τα μαλλιά, συγκεκριμένα να τα κόψεις, πριν το σκεφτείς καλά!

Να μερικές λεπτομέρειες που πρέπει πρώτα να σκεφτείς και μετά να πάρεις την απόφαση!

Το σκέφτηκες καλά;
Οι παρορμητισμοί μπορεί να σου κοστίσουν ακριβά, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Γιατί να ξοδέψεις τα χρήματά σου σε μια ολική αλλαγή που δεν έχεις σκεφτεί 100%; Κυρίως όμως, γιατί να τολμήσεις μια αλλαγή αν δεν είσαι βέβαιη πως την θέλεις. Ναι, για τρίχες μιλάμε όμως ξέρεις –και ξέρουμε- τι μπορεί να κάνει στην ψυχολογία σου η μετάνοια μετά την αλλαγή. Σκέψου καλά λοιπόν, πολύ, πολύ καλά!

Ποιος θα σου κάνει την αλλαγή;
Ο κομμωτής τον οποίο βλέπεις μια φορά το εξάμηνο και τον οποίο τρομοκρατείς με δολοφονικά βλέμματα και απειλές όποτε πιάνει το ψαλίδι του δεν κάνει. Χρειάζεσαι αρχικά κάποιον που θα σε καταλάβει (θα πρέπει να έχεις μαζί σου ΠΟΛΛΕΣ φωτογραφίες) και κυρίως κάποιον που είναι ειδικός. Αν πρόκειται να κάνεις ένα νέο χρώμα χρειάζεσαι έναν πολύ καλό colorist. Αν πρόκειται να κάνεις ένα κοντό καρέ, χρειάζεσαι καλό κουρέα. Όχι μόνο για την τεχνική  και την ασφάλειά σου, για να σε συμβουλέψει περισσότερο. Αυτό που φαντάζεσαι μπορεί να μην σου πηγαίνει στην πραγματικότητα και ένας καλός expert πρέπει να μπορεί να σου το πει. Όποιος σου λέει πάντα ναι… μάλλον δεν είναι πολύ καλός!

Είσαι έτοιμη να κάνεις θυσίες;
Είσαι διατεθειμένη να ξυπνάς νωρίτερα για να χτενίσεις το νέο σου κούρεμα; Μπορείς να πηγαίνεις μια φορά τον μήνα στο κομμωτήριο για ρετούς της ρίζας σου; Έχεις χρόνο να ασχολείσαι με τα μαλλιά σου γενικά; Αν τελικά δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα, can you handle it? Χρειάζεται να κάνεις θυσίες και συμβιβασμούς τον πρώτο καιρό (ή και για περισσότερο) αν πρόκειται να κάνεις μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά σου…

Είσαι προετοιμασμένη για τα χειρότερα
Όταν λέμε χειρότερα δεν εννοούμε το να σου πέσουν τα μαλλιά αλλά το να μην σου αρέσει το νέο σου look. Πρέπει να μπορείς να το αντέξεις ψυχολογικά και στιλιστικά (τσιμπιδάκια, καπέλα, κορδέλες κλπ) αλλιώς μην το κάνεις καθόλου. Ρισκάρεις. Αντέχεις;

Θα αντέξεις και τα σχόλια;
Πες πως όλα πάνε καλά και λατρεύεις τον νέο, ανανεωμένο εαυτό σου…. Τέλεια! Αν όμως οι γύρω σου σε έχουν συνηθίσει με συγκεκριμένο look τότε θα έχουν γνώμη. Αυτή τη γνώμη θα την πουν και μπορεί να μην είναι πάντα η καλύτερη. Έχεις την αυτοπεποίθηση να τους πεις να σου κάνουν την χάρη ή θα σε βάλουν σε σκέψεις;  Διάβασε ακόμη:

Καλεσμένη σε γάμο: Να πως θα φτιάξεις τα μαλλιά σου!

Οι αποχρώσεις του γρι στα μαλλιά σου!