Δίαιτα, γυμναστική, προσπάθειες αλλά η επίπεδη κοιλιά που τόσο ονειρεύεσαι δε λέει να "έρθει"!

Έχεις σκεφτεί πως μπορεί να υπάρχουν παράγοντες που σε κρατούν μακριά από αυτό το όνειρο;

Όταν προσπαθούμε να χάσουμε κιλά και να σμιλέψουμε το σώμα μας, εστιάζουμε κατά κύριο λόγο στη διατροφή και τη σωματική άσκηση.

Ωστόσο, οι μηχανισμοί που ελέγχουν το μεταβολισμό και τη συσσώρευση λίπους στο σώμα είναι ιδιαίτερα περίπλοκοι και δεν επηρεάζονται μόνο από αυτές τις δύο παραμέτρους.

1. Τρως συνέχεια τσίχλα

Μπορεί η τσίχλα να χαρίζει δροσερή αναπνοή, όμως ενώ μασάς την τσίχλα καταπίνεις μαζί και σημαντική ποσότητα αέρα, με αποτέλεσμα να προκαλείται φούσκωμα στην κοιλιά. 

2. Τρώς γρήγορα

Εάν τρώς βιαστικά, το σώμα σου αντιλαμβάνεται ότι βιάζεσαι και αυτό πυροδοτεί στρες. Η βιολογική εκδήλωση του στρες συνοδεύεται από καθυστέρηση της διαδικασίας της πέψης, επομένως η τροφή παραμένει για περισσότερη ώρα στο σώμα και αρχίζει να ζυμώνεται, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται φούσκωμα και να παράγονται αέρια στο στομάχι.

3. Έχεις υπερβολικό στρες

Μία από τις βασικές ορμόνες του στρες, η κορτιζόλη, έχει συνδεθεί άμεσα με τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά. Το στρες είναι κατά βάση μια χρήσιμη διεργασία που μας κινητοποιεί όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια απειλή. Ωστόσο, ο σημερινός τρόπος ζωής, λόγω των υπερβολικών υποχρεώσεων και πιέσεων που τον χαρακτηρίζουν, έχει σαν αποτέλεσμα το σώμα να βρίσκεται σε μια μόνιμη κατάσταση εγρήγορσης, επομένως το στρες δεν σταματά ποτέ.

4.Τρώς πολύ αλάτι

Η υπερβολική πρόσληψη αλατιού συνδέεται με την κατακράτηση υγρών, η οποία μπορεί να προσθέσει έως και 2 κιλά στη ζυγαριά και να προκαλεί έντονο πρήξιμο στο στομάχι. Το πρόβλημα εντείνεται εάν η αυξημένη πρόσληψη αλατιού δεν συνδυάζεται με επαρκή ενυδάτωση.  Διάβασε ακόμη:

Ζουμερά οπίσθια με μια και μόνο άσκηση!

Spinning: οφέλη και αποτελέσματα