Μούρλια. Τι άλλο να πούμε;
Πως θα το φτιάξεις;
- Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ριγκατόνι μας.
- Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.
- Όσην ώρα βράζουμε τα μακαρόνια μας, ετοιμάζουμε την σάλτσα μας.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, αλάτι και πιπέρι, το θυμάρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για ακόμα 4-5 λεπτά.
- Μόλις τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από την φωτιά, κρατάμε μία κούπα από το νερό που βράσαμε στην άκρη τα σουρώνουμε και βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα ή σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ή στο μπολ την σάλτσα μας, τις λιαστές ντομάτες, το καλαμπόκι, τον τόνο, το τσένταρ , μαϊντανό, πιπέρι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. Σε αυτό το σημείο δοκιμάζουμε να δούμε αν χρειάζεται άλλο αλάτι,
- Μεταφέρουμε σε ένα ταψί (25x35) και φροντίζουμε να απλωθούν τα ριγκατόνι μας παντού.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με παρμεζάνα.
- Ψήνουμε στο γκριλ για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Τι θα χρειαστείς;
- 500 γρ. ριγκατόνι
- 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ (400 γρ.)
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κλ. θυμάρι μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 200 γρ. κονσέρβα καλαμπόκι, στραγγισμένο
- 120 γρ. τόνο σε νερό, στραγγισμένo
- 150 γρ. κίτρινο τυρί τσένταρ, τριμμένο
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
Διάβασε ακόμη: