Εγκυμοσύνη. Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι όταν η περίοδος σου αποφασίσει να καθυστερήσει κάπως...

Κι όμως υπάρχουν κι άλλοι λόγοι που καθυστερεί να έρθει!

Άγχος

Ένας από τους βασικότερους λόγους που μπορεί να έχεις καθυστέρηση είναι το άγχος. Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες της καθημερινότητας ο εγκέφαλος, και συγκεκριμένα ο υποθάλαμος του, επηρεάζονται από το άγχος και έτσι οι ορμόνες που βρίσκονται εκεί (οι οποίες είναι υπεύθυνες για την περίοδο σου), δεν απελευθερώνονται.

Θυροειδής

Ο θυροειδής αδένας ρυθμίζει τον μεταβολισμό ενώ σχετίζεται με αρκετές ακόμη λειτουργίες του σώματος. Αν έχεις πρόβλημα με τον θυροειδή, είτε έχεις υποθυροειδισμό είτε υπερθυροειδισμό,μπορεί να επηρεάστει ο κύκλος σου. Η επίσκεψη σε έναν ενδοκρινολόγο θα σε βοηθήσει να ξεδιαλύνεις το θέμα.

Πολυκυστικές ωοθήκες

Οι πολυκυστικές ωοθήκες, είναι μια ορμονική διαταραχή η οποία αλλάζει τα επίπεδα του οιστρογόνου, της προγεστερόνης και της τεστοστρόνης στο σώμα. Είναι πλέον πολύ κοινό οι νεαρές κοπέλες να έχουν πολυκυστικές ωοθήκες, ενώ άλλα συμπτώματα είναι η τριχοφυΐα, η δυσκολία απώλειας βάρους αλλά και μελλοντικά προβλήματα κύησης. Ο γυναικολόγος είναι εκείνος ο οποίος καθορίζει το πλάνο για να απαλλαχτείς από το πρόβλημα.

Αυτοάνοσα νοσήματα

Τα χρόνια και αυτοάνοσα νοσήματα οφείλονται σε μεγάλο βαθμό για την καθυστέρηση στον κύκλο. Το σώμα στρεσάρετε και δεν ανταποκρίνεται σωστά. Ακόμη και αν δεν γνωρίζεις αν έχεις κάποιο τέτοιο νόσημα, τότε θα πρέπει να κάνεις εξετάσεις για να διαπιστώσεις αν ο οργανισμός σου σε προειδοποιεί…

Αντισυλληπτικά

Η χρήση αντισυλληπτικών είναι ένας ακίνδυνος λόγος για τον οποίο μπορεί να έχεις καθυστέρηση. Αν χρησιμοποιείς αντισυλληπτικά πιθανότατα η καθυστέρηση οφείλεται σε αυτά, ενώ με τη διακοπή τους επανέρχεται ο κύκλος στην κανονική διάρκεια του  Διάβασε ακόμη:

Ζουμερά οπίσθια με μια και μόνο άσκηση!

Spinning: οφέλη και αποτελέσματα